Zimski sportovi

Stamkos rastužio Capitalse

Tomislav Pacak • utorak, 03.04.2012.
Stamkos rastužio Capitalse

Iako eliminirana iz utrke za doigravanjem, Tampa Bay nanijela je neugodan poraz Washingtonu koji će u preostale dvije utakmice pokušavati sačuvati osmo mjesto na Istoku. Los Angeles je, pak, napravio novi korak prema doigravanju pobijedivši Edmonton, no Kraljevi znaju da će finiš regularne sezone u Zapadnoj konferenciji biti itekako tijesan...

Washington je u Tampi propustio dobru priliku odmaknuti Buffalu u borbi za osmo mjesto na Istoku. Steven Stamkos postigao je dva pogotka u završnici susreta - za 3:2 minutu prije kraja, i potom u praznu mrežu za potvrdu pobjede Lightninga.

Washingtonu su tako ostala dva mršava boda prednosti pred Buffalom koji ima jednu utakmicu više do kraja, ali Capitalsi gledaju i prema Floridi, vodećoj momčadi divizije, s kojom igraju u četvrtak u glavnom američkom gradu.

Jason Chimera, strijelac drugog gola za Capitalse, nije skrivao veliku želju Capsa da osiguraju doigravanje: "Borimo se za svoje play-off živote, pa nemamo vremena razmišljati o ovom porazu. Pitajte bilo kojeg igrača koji im je najgori dan - to je kada sjedite doma na prvi dan play-offa. Tada želite igrati:"

Ako se netko pita otkud toliki motiv Tampi da pokvari računicu Washingtonu, dobar je odgovor dao Stamkos:

"Lijepo je pobijediti divizijskog rivala u utakmici koja mu je značajna. Kada ste u poziciji poput nas, pokušavate dobiti svaku utakmicu i pomrsiti nekome planove. Slatko je pobijediti, kako zbog toga što je ovo bila zadnja utakmica pred našim navijačima, tako i zbog činjenice da se radi o Washingtonu s kojim smo vodili dosta bitaka proteklih godina."

Los Angeles se pobjedom protiv Edmontona primaknuo tek drugoj divizijskog tituli u klupskoj povijesti, no Kingsi još uvijek mogu i ostati bez doigravanja.

Ključ pobjede protiv Edmontona bio je vratar Jonathan Quick koji je s 19 obrana stigao do 10. shutouta ove sezone, najviše u ligi. Slava Vojnov zabio je pogodak početkom treće trećine, a pobjedu je potvrdio Dwight King dvije i pol minute prije kraja.

Los Angeles sada ima dva boda više od sedmoplasiranog Phoenixa, a odmah do su i San Jose i Dallas u zaista napetoj utrci za mjesta u play-offu. Za Kraljeve će ključan biti dvostruki okršaj sa San Joseom nakon kojega bi puno stvari trebalo biti jasnije.

NHL, 2. travnja: Tampa Bay - Washington 4:2, LA Kings - Edmonton 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!