Košarka

Brajković: "Pobjeda bi za nas bila velika"

Iz Trnskog:Ivor Krapac • utorak, 03.04.2012.
Brajković: "Pobjeda bi za nas bila velika"
Foto: Sandro Donda

U drugoj utakmici po dolasku novog trenera Dražena Brajkovića, košarkaši Zagreba CO će u srijedu navečer u Trnskom u zagrebačkom dvoboju ugostiti Cedevitu. Poslije vrlo visoke pobjede u Slavonskom Brodu, s čak 51 razlike, Mravi očekuju da će ostaviti dobar dojam i protiv puno jačeg suparnika, bez obzira što će, uz otprije ozlijeđenog Marija Kasuna, biti oslabljeni i izostankom Darija Šarića...

Ohrabreni uvjerljivom subotnjom pobjedom protiv Svjetlosti u Slavonskom Brodu, na gostovanju na kojem su bili vrlo zadovoljni gostoprimstvom domaćeg kluba, u Zagrebu CO pripremaju se za novi, jači izazov u Ligi za prvaka. U petom kolu u srijedu u 19 sati bit će domaćini Cedeviti, koju će, iako bi izbor novog trenera Dražena Brajkovića bio drugačiji, dočekati bez Darija Šarića, s obzirom da je mladi Šibenčanin otputovao u SAD, na Nikeov Hoop Summit, utakmicu odabranih igrača u dobi do 19 godina koji će 7. travnja u Portlandu nastupiti na ogledu SAD-a i ostatka svijeta.

Mravi su otprije i bez Marija Kasuna, dok očekuju povratak Vedrana Morovića, kojeg u Slavonskom Brodu nije bilo zbog viroze.

Kasunov povratak još moguć

U oporavku Marija Kasuna, kojeg, podsjetimo, nema zbog ozljede potkoljenice desne noge, zasad sve ide po planu, pa je moguće da će se bivši hrvatski reprezentativni centar vratiti na parket do kraja sezone. Budu li Mravi među prve četiri momčadi na kraju ovog dijela lige, Kasuna očekuju u polufinalu doigravanja.

"Momci rade dobro, privikavaju se na režim s dosta trčanja koji od njih tražim. Činjenica je da je Cedevita u boljem tonusu nego mi, imaju respektabilnu ekipu i po meni odličnog trenera, a ukoliko dobijemo, to bi bio dobar break - no, nećemo tragično shvaćati ni poraz. Idemo igrati bez opterećenja, a u slučaju da dobijemo, za nas bi to bila velika pobjeda", najavio je Brajković, nadajući se da se na treninzima prije utakmice neće dogoditi neki novi problem u sastavu.

"Polako ulazimo u ritam koji očekujem, cilj je da malo više trčimo, to nam treba pogotovo jer nemamo visinu", dodao je trener Mrava, koji je u subotnjoj utakmici dobio ono što je tražio od svoje momčadi: "Od 113 koliko smo ubacili, otprilike 30 do 40 bili su laki poeni, ili iz tranzicije ili smo izradili čisti šut u dotrčavanju. Zadovoljan sam što su momci to odmah prihvatili, ekipa treba biti kondicijski i motorički jako dobra za takav način igre, na treningu od njih tražim što više trke".

"Kako ćemo to izvesti sutra, to ćemo vidjeti, bit će to pokazatelj gdje smo trenutno. Zanima me dobra obrana, skok, otvaranje napada prvim pasom, bez puno driblinga, što su zasad dobro prihvatili svi. I Mulaomerović se prilagodio takvoj igri", zaključio je Brajković, koji je svjestan kvalitete sljedećeg suparnika.

"Apsolutno su dominantni pod koševima, ali ne smijemo zanemariti ni Warrena, Drapera, Opačka", kazao je trener Mrava o Cedeviti: "Idu na naslov prvaka i imaju respektabilan tim. Što se nas tiče, veliki hendikep nam je visina, nije lako nadomjestiti izostanak Kasuna".

Taj minus Brajković će pokušati nadoknaditi koristeći Miralema Halilovića i 217 centimetara visokog centra Roberta Rikića, kojeg čeka dobra prilika da pokaže što zna. "Ima izuzetno respektabilnu visinu, momak ima i jako meku ruku, jako dobar tajming, ali problem je što bježi od kontakta i na tome ćemo još morati raditi. Mislim da može participirati u hrvatskom prvenstvu, ja neću prekrižiti nikoga tko je sada s nama", zaključio je trener Mrava.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Master Yoda03.04.2012. u 14:53
    a moj zagreb, vi bi jedva dobili mene i moje frendove s kvarta, a kamoli da ćete dobit cedevitu
    Master Yoda
  • Obrisan korisnik03.04.2012. u 14:28
    rikić je panjina samo takva.....daj molim te. kmeri će vas razvaliti.
    Obrisan korisnik