Košarka

Jure Zdovc najbolji trener Eurokupa

Josip Piršljin • utorak, 03.04.2012.
Jure Zdovc najbolji trener Eurokupa
Foto: Nikola Movrić

Slovenski košarkaški stručnjak, Jure Zdovc, proglašen je najboljim trenerom ove sezone u Eurokupu gdje je sa Spartakom došao do polufinala.

Bivši trener Splita, Jure Zdovc, osvojio je prestižnu nagradu najboljeg trenera ovosezonskog izdanja Eurokupa. Zdovc je u svojoj prvoj sezoni na čelu Spartaka iz Sankt Peterburga došao sve do polufinala. Slovenac je tako naslijedio Aleksandra Petrovića koji je prošle godine osvojio tu nagradu kao trener Cedevite.

Slovenski stručnjak na klupi ruskog kluba imao je dosad gotovo savršeni učinak u Eurokupu. Njegova je momčad do završnog turnira došla s čak 15 pobjeda, a pritom je upisala samo jedan poraz. Uz to, Spartak je od svih klubova u ovom natjecanju primao najmanje koševa, u prosjeku samo 65,8 po utakmici.

Nagrada za najboljeg trenera u drugom po jačini europskom klupskom košarkaškom natjecanju dodjeljuje se po četvrti put, a prije Zdovca osvajali su je Oktay Mahmuti iz Benettona, Ilias Zouros iz Panelliniosa i Petrović koji je s Cedevitom došao do sjajnog trećeg mjesta u prošloj sezoni.

Završni turnir četiri najbolje ekipe održat će se u ruskom Himkiju, a Zdovc će u polufinalu igrati s domaćinom. U drugom susretu za finale će se boriti Valencia i Lietuvos Rytas. Ove sezone Hrvatska je imala dva predstavnika u Eurokupu, ali Cedevita i Cibona su ispali već u grupnoj fazi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.04.2012. u 16:29
    tako je i aco prošle godine ;)
    Obrisan korisnik