Nogomet

Bešiktaš imenovao novog trenera

Josip Piršljin • utorak, 03.04.2012.
Bešiktaš imenovao novog trenera

Turski nogometni klub Bešiktaš otpustio je svog dosadašnjeg trenera Carlosa Carvalhala, a na njegovo mjesto postavio Tayfura Havutcua.

Četvrtoplasirana momčad turskog nogometnog prvenstva zahvalila se na suradnji svom treneru Carlosu Carvalhalu koji je bio na klupi od početka aktualne sezone. Umjesto njega, istanbulski klub će voditi bivši igrač Tayfur Havutcu.

Rezultati Bešiktaša nisu bili u skladu s očekivanjima čelnika kluba, te su se odlučili za promjenu. Ipak, veliku ulogu u raskidu suradnje trenera i kluba imao je i sukob Carvalhala sa svojim sunarodnjakom Ricardom Quaresmom koji je ujedno i ponajveća igračka zvijezda.

Do kraja regularnog dijela natjecanja u turskoj Superligi ostalo je još samo jedno kolo, a Bešiktaš se nalazi na četvrtoj poziciji s čak 20 bodova manje od vodećeg Galatasaraya. Portugalskom stručnjaku presudio je nedjeljni poraz pred vlastitim navijačima od Samsunspora koji se nalazi u zoni ispadanja.

Carvalhal je s Bešiktašem sporazumno raskinuo ugovor, a Uprava kluba je ubrzo pronašla rješenje na trenerskoj poziciji. Momčad će do daljnjega voditi Tayfur Havutcu koji je devet godina igrao za Bešiktaš, a nakon prekida karijere radio je u klubu kao trener u mlađim selekcijama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!