Zimski sportovi

Rangersi osigurali "jedinicu" na Istoku

Vedran Babić • srijeda, 04.04.2012.
Rangersi osigurali "jedinicu" na Istoku

Hokejaši New York Rangersa na odličnom su putu da završe prvoplasirani na obje ljestvice, onoj istočne konferencije i onoj lige. Pobjedom nad Philadelphijom 5:3 osigurali su prvu poziciju na Istoku, a u ukupnom poretku poravnati su s Vancouverom...

Rangersi su po osmi put u nizu slavili protiv Flyersa uz pet različitih strijelaca, McDonagha, Boylea, Anisimova, Callahana i Gaborika. Već poslije prve trećine bilo je 4:0 za goste, no do kraja utakmice dominirali su domaćini. U naredne dvije trećine Flyersi su uputili ukupno 27 udaraca naspram 13 Rangersa, no njihova je nesreća bila što su ligaški lideri na vratima imali raspoloženog Lundqvista (ukupno 37 obrana). U posljednjoj trećini švedski čuvar mreže branio je s ozlijeđenom desnom rukom.

"Mučio sam se cijelu treću trećinu. Rekao sam Bironu da bude spreman za slučaj da ja ne budem mogao nastaviti. Nekoliko puta sam pomislio 'Idem odavde. Ne mogu držati palicu.' Bilo je teško", rekao je Lundqvist.

Vancouver Canucksi dugo su lomili otpor Anaheim Ducksa i napokon ga slomili tek poslije raspucavanja (5:4). Ducksi su u osmoj minuti druge trećine poveli 4:2 pogotkom Smitha-Pellyja, no u istom periodu Burrows i Lapierre izjednačuju na 4:4. U posljednjih 20 minuta i produžecima nije bilo golova, a u raspucavanju Canucksima su bile potrebne samo tri serije za sedmu uzastopnu pobjedu. Pobjedonosni je pogodak bio onaj Lapierrea. I Canucksi su blizu osiguranja "jedinice" na Zapadu. Imaju tri boda više od drugoplasiranih St. Louis Bluesa.

Uz dva pogotka i jednu asistenciju Crosbyja Pittsburgh Penguinsi savladali su u gostima Boston Bruinse 5:3 i zadržali četvrtu poziciju lige i četvrtu Istoka.

"Važna je ovo pobjeda u emotivnoj utakmici. Tempo je možda bio sporiji nego što smo i mi i oni htjeli, ali činili smo dobre stvari. Vratar je obranio nekoliko važnih udaraca. Imamo još dvije važne utakmice prije početka doigravanja", izjavio je Crosby.

Pobjedom nad New York Islandersima 3:1 New Jersey Devilsi "zacementirali" su si barem šestu poziciju na Istoku, a Ottawa je porazom od Caroline došla u situaciju da ne može biti bolje plasirana od sedme pozicije u istoj konferenciji.

Buffalo Sabresi izjednačili su se s osmoplasiranim Washingtonom na Istoku nakon što su sa 6:5 poslije produžetka na svom ledu nadvisili Toronto. Gosti su poslije prve trećine vodili 3:0, a krajem druge trećine 5:3, no to im nije bilo dovoljno.

Phoenix je trijumfom nad Columbusom (2:0) ostao na sedmoj poziciji Zapada s bodom više od San Josea, koji je s 5:2 slavio u Dallasu. Winnipeg je na Floridi nadoknadio zaostatak od 3:0 i pobijedio s 5:4 poslije produžetka, a Nashville je kod kuće s 2:1 poslije raspucavanja porazio Minnesotu.

NHL, 3. travnja:
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 6:5 (OT)
New Jersey Devils - New York Islanders 3:1
Philadelphia Flyers - New York Rangers 3:5
Florida Panthers - Winnipeg Jets 4:5 (OT)
Boston Bruins - Pittsburgh Penguins 3:5
Ottawa Senators - Carolina Hurricanes 1:2
Nashville Predators - Minnesota Wild 2:1 (SO)
Dallas Stars - San Jose Sharks 2:5
Phoenix Coyotes - Columbus Blue Jackets 2:0
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 5:4 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!