Vodeni sportovi

Šitić 12. mjesto u Izraelu

Maja Giljanović • srijeda, 04.04.2012.
Šitić 12. mjesto u Izraelu

Najbolja hrvatska maratonka Karla Šitić na četvrtoj je utrci Svjetskog kupa na 10 kilometara održanoj u izraelskom Eilatu među 36 natjecateljica zauzela 12. mjesto.

Na četvrtoj utrci FINA Svjetskog kupa na 10 kilometara održanoj u izraelskom Eilatu i posljednjoj provjeri prije kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu 9. lipnja u Setubalu najbolja hrvatska maratonka Karla Šitić smjestila se u gornji dio poretka.

Među 36 natjecateljica Šitić je na temperaturi mora od 20 stupnjeva ciljem prošla za dva sata, dvije minute i 45 sekundi i zauzela 12. mjesto. Pobijedila je sa sedam sekundi boljim vremenom svjetska prvakinja iz Šangaja na 25 kilometara Brazilka Ana Marcela Cunha, a podij su jednu sekundu jedna za drugom izborile i dvije Ruskinje, Jekaterina Seliverstova na drugom i Ana Guseva na trećem mjestu.

"Ni najmanje ne sumnjam da će se Karla početkom lipnja u Portugalu kvalificirati na Olimpijske igre u Londonu. Njeni dosadašnji rezultati pokazuju da već sada spada u sam svjetski vrh i da bu i Londonu mogla biti jedna od najvećih hrvatskih uzdanica u pojedinačnim sportovima", izjavio je izbornik i predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja Vicko Šoljan.

Uspije li Šitić u Setubalu, postat će prvi hrvatski maratonac u povijesti koji će nastupiti na Olimpijskim igrama, a kako trenutno nijedan hrvatski bazenski plivač nema A normu, potencijalno i jedini hrvatski plivački reprezentativac u Londonu.

Kod plivača 40 konkurenata pobijedio je aktualni svjetski prvak na 10 kilometara Grk Spyros Gianniotis (1h52:32), drugo mjesto osvojio je Thomas Lurz, a treće Jevgenij Dracev.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!