Nogomet

Prandelli: "Di Natale zaslužuje praćenje"

Ante Zovko • srijeda, 04.04.2012.
Prandelli: "Di Natale zaslužuje praćenje"
Foto: EPA

Iako je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo preferirao mlađe napadače, talijanski izbornik Cesare Prandelli poručio je da ni veteran Udinesea nije otpisan.

Antonio Di Natale 2011. je bio najbolji strijelac Serie A s 28 golova, a u aktualnoj sezoni na kontu ih ima 19. Međutim, napadaču Udinesea to nije pomoglo da upadne na popis talijanskog izbornika prije Europskog prvenstva.

Cesare Pradelli birao je uglavnom mlađe snage poput Antonija Cassana, Marija Balotellija, Giuseppea Rossija i Sebastiana Giovinca.

34-godišnji Di Natale posljednji je put za Italiju igrao na Svjetskom prvenstvu 2010., gdje se Azzurri nisu proslavili i kao branitelji naslova izletjeli u prvom krugu.

Za njega, tvrdi Prandelli, još ima nade da bude jedan od putnika u Poljsku i Ukrajinu: "Pratio sam ga godinu dana. Pokazuje izvanrednu konzistentnost", izjavio je talijanski izbornik za Gazzetta dello Sport.

Poručio je napadaču da ne gubi nadu: "On zaslužuje biti praćen. Ali moramo pričekati prije nego što objavimo tko će na Euro."

Talijanska reprezentacija, protivnik Hrvatske u drugom kolu skupine C Eura, dobila je pozitivne vijesti ovog tjedna jer se napadač Milana Cassano vratio na treninge pet mjeseci nakon operacije srca. On je sa šest golova bio najbolji strijelac posljednjih kvalifikacija.

Prandelli je prethodno istaknuo da je spreman čekati do posljednjeg trenutka i Cassana i Villarrealova Rossija koji se oporavlja od rupture prednjeg križnog ligamenta.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zli Jogurt04.04.2012. u 19:56
    Di Natale ne samo da zalužuje biti praćen,nego je objektivno najbolji talijanski napadač i trebao bi biti prvi izbor za Euro.
    Zli Jogurt
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 18:57
    cassano po meni nije nikako za euro.. ne vjerujem da će biti spreman budući da je skoro cijelu ovu sezonu propustio, a i s obzirom na njegovo ponašanje i prgavost, ne vjerujem da će ga prandelli zvati..
    Obrisan korisnik