Nogomet

Olympiakos osigurao 39. naslov prvaka

Ante Zovko • srijeda, 04.04.2012.
Olympiakos osigurao 39. naslov prvaka
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Pirejski Olympiakos tri kola prije kraja grčkog prvenstva matematički je potvrdio novi naslov prvaka nakon što je Panathinaikosova žalba odbijena u nacionalnom savezu.

Zbog nereda na tribinama na prošlomjesečnom derbiju u Ateni (18. ožujka) koji je prekinut vodstvo grčke Superlige Panathinaikosu je oduzelo tri boda, a Olympiakosu dodijelilo pobjedu 3:0.

Time je odlučeno ovosezonsko prvenstvo jer je pirejski klub stekao deset bodova prednost tri kola prije kraja. Panathinaikos je uložio žalbu Grčkom nogometnom savezu, ali je ona u srijedu odbijena.

Panathinaikos će sljedeću sezonu početi s dva oduzeta boda, što je dio najveće kazne koju je u svojoj povijesti izrekla Superliga.

Drakonske kazne uslijedile su nakon donošenja novog zakona o sportu kojim je vlada u veljači odlučila obračunati se s nasiljem povezanim s nogometom.

Olympiakos je prije kazne imao četiri boda više od svojeg vječnog rivala. Ovo mu je 39. naslov prvaka.

Panathinaikos je ipak uspio malo smanjiti kaznu žalbom. Umjesto prvotno određene četiri, morat će odigrati tri utakmice pred praznim tribinama, a novčana kazna od 250.000 eura smanjena mu je na 212.000.

Na atenskom derbiju drugo je poluvrijeme odgođeno za 45 minuta jer su navijači zasuli policiju Molotovljevim koktelima i drugom pirotehnikom. Utakmica je na kraju otkazana uz vodstvo Olympiakosa 1:0.

Ozlijeđeno je dvadeset policajaca, uhićeno je više od 50 osoba, a morala su intervenirati i tri vatrogasna vozila jer su navijači zapalili dio tribina Olimpijskog stadiona.

Panathinaikos je zbog nereda svojih navijača ove sezone već morao odigrati jednu utakmicu iza zatvorenih vrata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!