Nogomet

Široki Brijeg i Željezničar u finalu

Ivana Karačić • srijeda, 04.04.2012.
Široki Brijeg i Željezničar u finalu
Foto: Ivana Karačić

Nogometaši Širokog Brijega i Željezničara igrat će u finalu Kupa BiH. Široki Brijeg je i u uzvratnoj utakmici u Vrapčićima pobijedio Velež minimalnim rezultatom 1:0. Široki Brijeg je bio dominantan, a pobjednika je odlučio Mario Kvesić pogotkom u 69. minuti. Željezničar je u Banja Luci u 45. minuti poveo pogotkom Zajka Zebe. No, u nastavku utakmice kamenom je pogođen pomoćni sudac Nikica Tomas iz Drinovaca i utakmica je prekinuta.

Velež - Široki Brijeg 0:1 (0:0)

Uzvratna utakmica poluzavršnice Kupa BiH
Stadion u Vrapčićima, gledatelja: 3.000
Suci: Tomislav Čuić (Tomislavgrad), Baković (Sarajevo) i Kunić (Banja Luka)

Strijelac: Kvesić '59

Žuti kartoni: Mahinić 31', Zvonić 55', Roskam 63' i Lakičević 80'

Velež: Bandović, Škaljić (od 72' Jazvin), Mahinić, Kajtaz, Lakičević, Zvonić, Serdarević (od 57' Merzić), Kodro, Hiroš, Pehlić (od 49' Hajdarević), Brković
Trener: Mirza Varešanović

Široki Brijeg: Bilobrk, Ljubić, Brekalo, Ješe, Bertoša, Marciano, Kožul, Bajano (od 65' Varea), Wagner, Šilić, Roskam (od 64' Kvesić)
Trener: Marijan Bloudek

Momčad s Pecare s dvije pobjede od 1:0 protiv Veleža stigla je do četvrtog finala Kupa BiH i praktično ispunila glavni cilj sezone, plasman u Europu. Suparnik Širokom Brijegu u finalu bit će Željezničar koji vodi na ljestvici Premijer lige BiH sa šest bodova prednosti pred Širokim Brijegom. Veležovo vodstvo uspjelo je u istočnom dijelu Mostara, gdje su njegovi navijači stvorili pravu nogometnu atmosferu. Iz kluba su pozivali navijače na utakmicu želeći izlazak u Europu u godini u kojoj klub obilježava 90. rođendan. Trener Mirza Varešanović i igrači bili su puni optimizma, vjerujući da će nadoknaditi 0:1 iz prve utakmice.

Pokazalo se ipak da su prijetnje bile bez pokrića u igračkoj kvaliteti. Široki Brijeg koji je i jesenas u prvenstvenoj utakmici pobijedio Velež 2:0 u Vrapčićima još jednom je očitao nogometnu lekciju "Rođenima". Opet je fatalni čovjek za Veležovu obranu bio mladi 20-ogodišnji Mario Kvesić. U 69. minuti nakon proboja Marija Ljubića desnom stranom i ubačene lopte pred vrata domaćih Kvesić je glavom svladao nekadašnjeg vratara Širokog Brijega Dejana Bandovića. Bandović je zapravo Velež spasio od još uvjerljivijeg poraza jer je u prvome poluvremenu obranio tri teške lopte Matea Roskama, Dalibora Šilića i Wagnera Santosa Laga.

Koliko su gosti bili dominantni najbolje svjedoči podatak da je Velež jedinu priliku imao u 72. minuti kad je Denis Zvonić pogodio vratnicu. U ostatku utakmice vratar Širokog Brijega Luka Bilobrk bio je nezaposlen. Široki Brijeg će u finalu igrati protiv Željezničara, koji je otišao u Banja Luku na noge Borcu s prednošću 1:0. Tu prednost Zajko Zeba je u 45. minuti udvostručio. No, utakmica nije završena jer je u nastavku iz gledališta divljački kamenom pogođen pomoćni sudac Nikica Tomas. Utakmica je prekinuta. Željezničar će dobiti susret 3:0 "za zelenim stolom", a Banjalučane čeka kazna, jer su se slične scene događale na Borčevu stadionu i ranije.

Kup BiH, poluzavršnica:
Velež - Široki Brijeg 0:1 (0:0)
Borac - Željezničar 0:1 (0:1) (prekinuto)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli05.04.2012. u 00:28
    igraj igraj široki
    markoli
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 22:04
    Utakmica prekinuta posto srbi iz Borca neznaju da toliraju poraz,posto je FKZ vodio sa 1-0 pa navijaci pogodili sudiju u glavu sa nekim predmetom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 22:01
    Sviroki ce pasti u finalu.
    Obrisan korisnik