Zimski sportovi

Preokret Red Wingsa u St. Louisu

Tomislav Pacak • četvrtak, 05.04.2012.
Preokret Red Wingsa u St. Louisu

Samo su dvije utakmice odigrane sinoć na NHL ledenim površinama, no to je bilo i točno koliko je bilo potrebno kako bi svi klubovi u ligi došli do brojke od 80 utakmica. Pobjede Montreala i Detroita nisu imale velikog značaja u utrci za doigravanjem, preostala mjesta u play-offu dijelit će se iduće tri večeri...

St. Louis je ove godine najbolja domaća ekipa u ligi, no Detroit im je već godinama crna mačka - od 1997./98. Blues su kod kuće dobili Red Wingse tek tri puta.

Ovoga puta se činilo da će St. Louis opravdati svoje drugo mjesto u Zapadnoj konferenciji nakon što su David Perron i Andy McDonald u trećem periodu igre donijeli domaćinima 2:0.

No, Detroit je kaznio opuštanje Bluesa, s dva pogotka Johana Franzena u razmaku od dvije minute Red Wingsi osigurali su produžetak, prekinuvši putem shutout niz vratara Briana Elliotta koji je trajao više od tri i pol utakmice.

Jedini uspješan realizator u raspucavanju bio je Detroitov Todd Bertuzzi, za ostalo se pobrinuo vratar Jimmy Howard s tri obrane.

"Previše smo se opustili s vodstvom od 2:0 i oni su to iskoristili. To je atipično za nas. Uobičajeno kada povedemo ili imamo prednost od dva gola dovršimo posao", nezadovoljan je bio branič St. Louisa Carlo Colaiacovo.

U razočaravajućoj sezoni, Montreal je malo veselja navijačima priuštio pobjedom nad Tampom od 5:2. Po dva pogotka zabili su Erik Cole i Max Pacioretty, okončavši tako niz Canadiensa od četiri poraza. Njih dvojica zajedno s omalenim centrom Davidom Desharnaisom nude nadu navijačima kako će iduće sezone Canadiensi u ovo vrijeme razmišljati o doigravanju.

"Bilo je važno pokazati navijačima da nismo daleko od toga da budemo dobra momčad. Imamo dobru bazu, ne moramo puno mijenjati da bismo postali konkurentni", poručio je Pacioretty.

NHL, 4. travnja: Montreal - Tampa Bay 5:2, St. Louis - Detroit 2:3 (pen.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2012. u 01:49
    Canadiensi su ove godine predmet sprdnje, žalosno za najtrofejniji klub NHL -a !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.04.2012. u 22:42
    i klub koji je ove sezone imao najviše ozljeda u ligi.
    Obrisan korisnik
  • :))05.04.2012. u 20:39
    Max bubnuo i ostao ziv!!! Treci najgori klub u cijeloj ligi i ne trebaju puno mijenjati???
    :))