Nogomet

Novo kolo, stare brige

Sportnet • četvrtak, 05.04.2012.
Novo kolo, stare brige

Umjesto da pričamo o pobjedniku 24. kola bet-at-home.com Managera i gužvi na vrhu ukupnog poretka u borbi za glavnu nagradu, Istra 1961 i Rijeka, Demoni i Armada, odnosno arbitar te utakmice, pobrinuli su se da nije bilo bodovanja u prethodnom kolu. Kada (novi termin je 11. travnja) i ako (čeka se odluka Komisije za žalbe, jer Rijeka smatra da je domaćin kriv za prekid) utakmica bude odigrana, bit će kompletirano povijesno 24. kolo. Do tada, složite ekipu za novo, 25. kolo, jer uzbuđenja neće nedostajati, a nagrade su i dalje vrijedne.

Ne možete reći da vas nismo upozorili. Sve draži MAXtv Prve lige, od suspenzija, izbacivanja iz natjecanja, prekida utakmica, vidjeli smo u 24. kolu bet-at-home.com Managera, koje do ponovnog eventualnog odigravanja kvarnerskog derbija Istre 1961 i Rijeke neće biti bodovano. Pravila su takva, a ista su za sve. Nekome će ovakve odluke ići u korist, nekome na štetu. Nažalost, na takve stvari ne možemo utjecati.

No, uskoro će krenuti 25. kolo, a prvi dvoboji igraju se već u petak. Nema smisla da sad posustanete, jer glavna našeg sponzora, kladionice bet-at-home.com, LCD televizor i dalje čeka na Vas. A niti tjedna nagrada nije za baciti!

Vjerujemo kako ste, barem virtualno, upoznali našeg zadrugara, ako niste, ovdje vam je podsjetnik kako igraju pravi majstori. Miroslav Mihelić 64-godišnji je umirovljenik i na stvarno impresivan način stigao je i do jedne tjedne nagrade, ali je na kraju jesenskog dijela sezone postao bogatiji za vrijedan LCD televizor. Sigurno biste mogli ponešto naučiti od ovog iskusnog i prekaljenog igrača managerskih igara.

Trenutno bez tjednog pobjednika i promjena na pozicijama ukupnog poretka, ostaje nam samo da vas podsjetimo na raspored odigravanja utakmica ovog uskrsnog vikenda, ali i da vam približimo koji od igrača su se u dosadašnjem dijelu igre istaknuli u pojedinim klubovima.

Kako ne bi rekli da favoriziramo neke od klubova, jer barem u našem bet-at-home.com Manageru svi su sudionici ravnopravni, krenut ćemo abecednim redom. Cibaliju predvodi Mladen Bartolović sa 72 osvojena boda, deset manje ima vratar Matković dok su u pet najkorisnijih njihovih igrača branič Lučić sa 60 te veznjak Vitaić i napadač Kresinger svaki s po 58 bodova.

Kod Dinama je situacija na vrhu učinka igrača jasna, jer je vodeći Ibanez i nositelj titule najkorisnijeg igrača jesenskog dijela sezone i trenutno se nalazi na vrhu te ljestvice sa 122 boda, iako u proljetnom dijelu nije baš omiljeni izbor trenera Čačića. Kelava je drugi Dinamovac s preko 100 osvojenih bodova, ima ih trenutno 103, dok su se među pet najkorisnijih našli i branič Vida s 91 bodom, probuđeni Beqiraj s 89 te mlada nada Kovačić koja je marljivo prikupila 81 bod. Nema niti blizu Badelja, Rukavine, Leke, a pogotovo Sammira, koji je tek na 14. poziciji (!) i vjerojatno je s obzirom na cijenu koju imaju, najbolje ih elegantno izostavljati iz momčadi.

Hajdukov jednini igrač koji je u klubu sto plus je, a naravno tko bi drugi kad ja Tomasov izbačen iz prve momčadi, Anas Sharbini, koji je prikupio 104 boda. Otpadnik Tomasov i dalje je drugi po učinku s 82 boda, dok mu se opasno približava Vukušić, koji je živnuo s dolaskom proljeća, sa 75 bodova. Visoko su i vratar Blažević, ali i solidni bek, Portugalac Lima.

U Zaprešiću je na cijeni vratar Santini sa 71 bodom, veznjak Šarić je pri vrhu sa 69, a bolji od ostalih su branič Jančetić (53) te veznjaci Gulić (52) i Šćrbec (51). Pamićeva Istra procvjetala je u proljeću, no, iako još uvijek spava zimski san, na vrhu je Belle sa 73 boda, pun pogodak bio je dolazak Stipe, Bačelića, ali i Grgića, koji je u odličnoj formi, zabio je i u prekinutom dvoboju s Rijekom, što mu se neće na njegovu žalost i žalost igrača bet-at-home.com Managera pridodati ukupnom učinku od 70 bodova. No, možda u ponovljenom susretu bude još i bolji. Branič Sušić je na trećoj poziciji sa 65 bodova, dok su mu kolege iz obrane Milić i Karabatić u blizini, s 56 donosno 50 bodova.

O Karlovcu ne treba trošiti puno riječi, jer njima je junak, heroj, glavna zvijezda, top igrač, nositelj igre, Matija Štefančić, koji je prikupio čitava 34 boda. No, u prugastoj Lokomotivi ipak se ima što za izabrati. Mesarić je na vrhu s 82 boda, kolega mu branič Komorski je na drugom mjestu sa 69, dok je Boras još jedan stup njihove obrane treći sa 66 bodova. Antolić i Šitum zatvaraju njihov top pet. U Lučkom je Nikola Rak solidna investicija, a napadač Leopold Novak i vratar Kovačić također nisu za baciti.

Pripremite ekipe za iduće kolo

Novo, 25. kolo bet-at-home.com Managera započinje utakmicama u petak. Lučko je domaćin Osijeku, dok Cibalija putuje u Zagreb, na Maksimir, u goste Lokomotivi. U subotu igraju Rijeka i Zagreb, Zadar dočekuje Split, dok Dinamo gostuje u Šibeniku. Kako stvari stoje Karlovac će ipak putovati u Split na dvoboj s Hajdukom, Istra će ovog tjedan pokušati odigrati čitavu utakmicu, protiv Intera, dok će Varaždinci s tugom gledati u raspored, jer su trebali gostovati u Koprivnici kod Slavena. No, ta vremena su iza nas, stoga nemojte zaboraviti maknuti iz svojih ekipa njihove igrače, jer neće biti bodova. Pripremite svoje ekipe na vrijeme.

U Osijeku su dolaskom Stanka Mršić ponovno na obzoru bolji dani, fantastična izvedba u Kupu protiv Cibalije ne boduje se nažalost u bet-at-home.com Manageru, ali dobru formu možda prenesu i u završnicu prvenstvene sezone. Šorša je bez premca njihov najbolji igrač, sa 75 osvojenih bodova. U Rijeci su se istaknuli veznjak Kreilach sa 76 te vratar Lisjak sa 70 bodova, a doprinos svakog od igrača bit će možda i presudan, ukoliko se i iduće sezone žele naći u ovom društvu.

Forte Slavena je njihova obrana, što dokazuje vratar Rodić s 82 osvojena boda, dosta daleko iza su veznjak Glavica (67), branič Kokalović i napadač Mujanović (61), dok je legenda HNL-a Davor Vugrinec na petoj poziciji s 58 osvojenih bodova. Mislite da do kraja sezone neće zabiti više niti jedan pogodak? Mi se ne bismo kladili!

Split predvodi Duje Čop sa 75 bodova, dok su relativno daleko iza vratar Vuković pa i Obilinović i Vidić, dok se u Šibeniku, od onih koji su ostali, ističe branič Blaić s 56 bodova.

U Varaždinu... nažalost samo tuga i jad! Eh, gdje su vremena starog, dobrog Varteksa...

Zadar predvodi veznjak s respektabilnih 79 bodova, dosta iza je branič Fuštar sa 65, dok je još dalje od vrha kolega mu iz obrane Jonjić s 50 osvojenih bodova. Zagrebov najkorisniji igrač u dosadašnjem dijelu prvenstva je Šovšić, koji je na račun nastupa, asistencija i golova prikupio 72 boda. blizu je i branič Štiglec sa 67, dok listu pet najboljih zatvaraju Pavlović (58), Abdurahimi (55) i Medić (51).

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!