Zimski sportovi

Capsi i Panthersi u doigravanju

Vedran Babić • petak, 06.04.2012.
Capsi i Panthersi u doigravanju

Odbrojavanje do početka doigravanja u NHL-u sve je bliže svom kraju. Dva dana prije završetka regularnog dijela prvenstva popunjene su sve pozicije...

Domaćom pobjedom nad Floridom 4:2 hokejaši Washington Capitalsa plasirali su se u doigravanje. No, neće samo oni slaviti. Zahvaljujući trijumfu Philadelphije nad Buffalom (2:1) i Panthersi su potvrdili svoje mjesto u doigravanju koje započinje 11. travnja.

"Pratili smo semafor kada smo vodili 3:0. Vidjeli smo da Buffalo vodi 1:0. Odjednom, Philadelphia je vodila 2:1 i znali smo da moramo iskoristiti tu situaciju. Intenzitet se nakon toga pojačao", rekao je jedan od Capsa, Jason Chimera. S druge strane, igrač Floride, Stephen Weiss, zna da ono pravo tek počinje. "Ne marim zbog poraza i nije me briga kako se dogodio. Morate upasti unutra, a onda je sve moguće."

Florida, koja se tek po četvrti put plasirala u doigravanje, je još uvijek vodeća na Sjeveroistoku s dva boda više od Capitalsa. Ako u subotu protiv Caroline osvoje barem bod, Panthersi će biti prvaci divizije po prvi put u svojoj povijesti. Capitalsi traže peti uzastopni "naslov" u toj diviziji, a u subotu igraju protiv Rangersa.

Ligaški lideri iz New Yorka doživjeli su poraz u Pittsburghu 5:2, no ostali su na vodećoj poziciji jer su Vancouver Canucksi također izgubili od Calgaryja (3:2). Penguinsi su ovom pobjedom "zaključali" svoju četvrtu poziciju na Istoku, a Canucksi imaju dva boda više i utakmicu manje od St. Louis Bluesa, njihovih jedinih konkurenata za konačnu pobjedu na Zapadu.

Porazima su se od borbe za doigravanje oprostili Buffalo, Colorado i Dallas, a u najefikasnijoj utakmici večeri San Jose je u Los Angelesu nadvisio Kingse sa 6:5 poslije raspucavanja i tako zakomplicirao rasplet u diviziji Pacifik. Kingsi su vodeći premda imaju identičan broj bodova kao Sharksi. Phoenix na trećoj poziciji ima bod manje i utakmicu manje. Coyotesi do kraja regularnog dijela imaju dvije utakmice, a Kingsi i Sharksi jednu - i to međusobnu u subotu u San Joseu.

New Jersey Devilsi slavili su u Detroitu po prvi put od 1996. godine i tako nanijeli Wingsima tek drugi domaći poraz ove sezone. Bruinsi su uz 44 obrane Kudobina pobijedili Ottawu 3:1 u gostima, a u ostalim utakmicama do pobjede su došli Anaheim, Minnesota, Carolina, New York Islandersi i Toronto.

NHL, 5. travnja:
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 3:2 (OT)
New York Islanders - Winnipeg Jets 5:4
Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 2:1
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 5:2
Washington Capitals - Florida Panthers 4:2
Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens 2:1
Detroit Red Wings - New Jersey Devils 1:2
Ottawa Senators - Boston Bruins 1:3
Nashville Predators - Dallas Stars 2:0
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 2:1 (SO)
Calgary Flames - Vancouver Canucks 3:2
Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets 2:5
Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 2:3 (SO)
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 5:6 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!