Nogomet

Van Wolfswinkel: "Svi smo se borili"

Josip Tolić • petak, 06.04.2012.
Van Wolfswinkel: "Svi smo se borili"
Foto: Josip Tolić

Reakcije Sportingovih igrača nakon prolaska u polufinale Europske lige remijem s Metalistom (1:1) govore kako lisabonskoj momčadi prolaz jako puno znači i da je u nj uloženo puno truda, a idućeg protivnika Athletic Bilbaa gleda s respektom. S druge strane, veznjak ukrajinskog sastava Edmar nije se mogao pomiriti s ispadanjem.

"Gol nam je mnogo olakšao stvari, no svejedno smo se morali jako potruditi u drugom poluvremenu. Svatko od nas borio se čitavih 90 minuta i to se očekuje ako predstavljate Sporting. Metalist je momčad sa sjajnim individualcima, no i mi imamo i momčadsku i individualnu snagu, što je razlog zašto smo prošli", komentirao je utakmicu Metalista i Sportinga Ricky van Wolfswinkel, strijelac vjerojatno presudnog gola za lisabonski sastav koji je remijem (1:1) te ukupnom pobjedom 3:2 prošao u polufinale Europske lige.

O polufinalnom protivniku Athleticu iz Bilbaa Nizozemac ne zna mnogo. "Nikad nisam igrao protiv njih, bit će to dvije vrlo zanimljive utakmice za nas. Nedavni uspjesi španjolskih klubova rezultat su kombinacije fantastičnih igrača s enormnim pojedinačnim mogućnostima, kao i velikim timskim radom. I mi smo zapravo vrlo slični njima što se pristupa tiče."

Vezni igrač Marat Izmailov o baskijskom sastavu dodao je kako "se ne može sjetiti nikoga od njegovih igrača osim Fernanda Llorentea, no dobro nastupaju u La Ligi i samo po sebi to znači puno", dok branič Joao Pereira šanse procjenjuje na 50:50. "Vrlo su dobra momčad iz vrhunske lige", izjavio je.

Metalistov vezni igrač Edmar nije se mogao složiti da je prolaz Portugalaca zaslužen. "Jednostavno nismo imali sreće. Igrali smo 90 minuta vrlo dobro i šteta je što nismo prošli no to je nogomet, ne pobjeđuje uvijek bolja momčad", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!