Ostali sportovi

Kunović osvojila broncu

Sportnet • petak, 06.04.2012.
Kunović osvojila broncu

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u taekwondou koje se održava u egipatskom Sharm El Sheikhu drugog dana natjecanja Hrvatska je stigla do svog prvog odličja. Broncom se u kategoriji do 46 kilograma okitila Matea Kunović iz Banije koja je upisala tri pobjede i jedan poraz.

U prvom kolu Kunović je pobijedila Kanađanku Oshaughnessy zlatnim bodom nakon rezultata 4:4, u drugom je bila bolja od Španjolke Belen Morano Fernendez, da bi medalju osigurala pobjedom 1:0 protiv Yung Hui Wang, reprezentativke Kineskog Tajpeha. U polufinalu je ipak morala potpisati poraz protiv, na ovom prvenstvu, dominantnih Korejaca.

U muškom dijelu ždrijeba odlično je krenulo Luki Bugarinu iz splitskog Marjana i Marku Mutku iz Jastreba u kategorijama do 51 odnosno 73 kilograma. Luka je pobijedio Ukrajinca Jaroslava Prikhodka 6:5, Afganistanca Ahmada Nawida Zahera zlatnim bodom, da bi u trećem kolu izgubio od reprezentativca Koreje Dae Young Kima rezultatom 1:4.

Marko Mutak je pak tijesno poražen u borbi za medalju sa 8:9 od Grka Apostolosa Telikostoglua, a u prva dva kola pobijedio je Braedona o Briena 10:0 te nokautirao Španjolca Rodrigueza.

Nakon prva dva dana Turska i Koreja dominiraju u muškoj i ženskoj konkurenciji među 750 natjecatelja iz 93 države, no do kraja su još tri dana i nekoliko jakih aduta u našim redovima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!