Zimski sportovi

Coyotesi promarširali St. Louisom

Ante Jukić • subota, 07.04.2012.
Coyotesi promarširali St. Louisom

Pretposljednjega dana "regularnog" dijela sezone u najjačoj hokejskoj ligi svijeta odigrana je samo jedna utakmica. Phoenix Coyotesi su rezultatom 4:1 slavili na neugodnom gostovanju u St. Louisu, što im je donijelo skok na čelo Divizije Pacific i mogućnost da budu nositelji u prvom krugu doigravanja.

Iako su obje momčadi već osigurale doigravanje, noćašnji dvoboj St. Louisa i Phoenixa nije bio revijalnog tona. Domaćini su tražili pobjedu kojom bi se izjednačili s NY Rangersima i Vancouverom na čelu poretka lige, dok su Coyotesima dva boda interesantna bila zbog borbe za vrh u iznimno izjednačenoj Diviziji Pacific. Razloga za slavlje na kraju su imali gosti iz Arizone.

Coyotesi su poveli već u trećoj minuti dvoboja pogotkom Yandlea, no već do kraja prve trećine St. Louis se vratio u igru. Iako ovaj podatak izgleda nevjerojatan, gol Berglunda bio je prvi kojeg je vratar Phoenixa Mike Smith primio nakon punih 234 minuta igre. Nakon što je "resetirao" brojčanik, Smith je ponovno "zaključao" svoju mrežu i otvorio Coyotesima put do vrijedne pobjede.

Pogocima Vrbate i Doana u drugoj, odnosno Boedkera u posljednjoj trećini, gosti su odjurili do konačnih 4:1 i dva boda koja su ih lansirala na čelo Pacifica. Uoči posljednje večeri "regularnog" dijela sezone Coyotesi imaju jedan bod više (95-94) od Los Angelesa i San Josea. Kalifornijski rivali u subotu će se sučeliti međusobno, dok Phoenix gostuje kod Minnesote i drži sve u svojim rukama. Pobjedom u St. Paulu, Coyotesi bi osigurali divizijski naslov po prvi puta od 1979. godine, kada se franšiza doselila u Arizonu iz Winnipega.

NHL, rezultati, 06.04.2012.:

St. Louis - Phoenix 1:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.04.2012. u 10:08
    ante jukić je vrlo dobar,ivan dominik odličan,vedran babic loš,tomislav pacak loš(govorim o pisanju clanaka o hokeju)
    Obrisan korisnik