Košarka

Repeša: "Utrošio više energije nego dio igrača"

Ivor Krapac • subota, 07.04.2012.
Repeša: "Utrošio više energije nego dio igrača"
Foto: Kristijan Komarica

Cibona je i poslije šestog kola Lige za prvaka ostala bez poraza. No, nakon što je njegova momčad u petak navečer na domaćem parketu svladala Split, Jasmin Repeša bio je uglavnom nezadovoljan pristupom svoje momčadi, dok je, s druge strane, Splitov trener Nikša Bavčević pohvalio borbenost i želju svojih igrača, najavljujući da će na Gripama tražiti priliku za uzvrat...

U prvoj reakciji, Jasmin Repeša nije lako pronalazio riječi za nastup svoje momčadi u ogledu sa Splitom, protiv kojeg su, bez obzira na jako dobra izdanja Splićana u dosadašnjem tijeku Lige za prvaka, Vukovi ipak bili u ulozi dosta velikog favorita. "Što da vam kažem? Sretan Uskrs i svako dobro", započeo je trener Vukova čestitkom prije nego se pozabavio utakmicom.

"Nešto ću zadržati za sebe"

Split je u porazu imao ukupno 22 izgubljene lopte, a Nikša Bavčević je na pitanje o njima spomenuo i neke druge, vanjske faktore, pored agresivne Cibonine obrane. Na što je mislio, može se pročitati između redaka. "Treba analizirati na koji smo način izgubili 22 lopte. Protiv Cibone nije lako igrati, nametnuli su jaki pritisak na našu prednju liniju, ali bilo je i drugih momenata koje ću zadržati za sebe, pored naših grešaka", istaknuo je trener Splićana.

Vezane vijesti

"Dvije stvari su bile evidentne, bili smo veliki favoriti, ali mislim da sam potrošio više energije nego jedan dio mojih igrača. Mislim da moji igrači trebaju biti sretni da su dobili pravu poruku u utakmici u kojoj smo pobijedili - ta poruka je da se svaka utakmica mora shvatiti izrazito ozbiljno, bez obzira tko je protivnik", kazao je Repeša: "Osobito treba shvatiti ozbiljno ekipu s Vujčićem koji i danas na tržištu vrijedi više nego dosta mojih igrača".

Trener Cibosa započeo je utakmicu s Pavlom Marčinkovićem kao "lažnom četvorkom", a sa Zadraninovom igrom bio je zadovoljan jedino početkom prvog poluvremena, no ne i drugog. "Zanimalo me kako to Marčinković može odigrati, početkom utakmice je to napravio dobro, a početkom drugog nije imao ništa, kao ni dobar dio ekipe".

"Mislim da ima potencijala, treba raditi, rad će odrediti svakoga od njih", dodao je Repeša o Marčinkoviću: "Tu je talent koji daje ekstra vrijednost, naravno, ako se zadovolji bazični dio, od čega sve počinje. Ovog puta je pokazao nešto sasvim različito u prvih sedam-osam minuta utakmice i na početku drugog poluvremena. Njegovo je da bude odlučan, a ne da mu ja govorim da vjeruje u sebe. Žalosno je da ponekad ja više vjerujem u njih nego što vjeruju sami u sebe".

"Za utakmicu protiv Splita je najbitnija stvar priprema, bilo da igraju s dva visoka ili s Dijanom na 'četvorki', s obzirom da je to 'četvorka' koja ne rastvara reket. No, ako u prvom napadu primimo polaganje, evidentno je da nismo dobro ušli u utakmicu", zaključio je Cibonin trener, dodajući da će igračima dati slobodan dan na Uskrs. Dva dana kasnije, u utorak, Vukovi će igrati protiv Zagreba CO u Trnskom, iako bi, s obzirom na nedjeljni blagdan, Repeša više volio da je ta utakmica bila na rasporedu dan poslije, u srijedu.

Luka Babić, igrač Splita: "Čestitam Ciboni na pobjedi. Došli smo s namjerom da dobijemo, nismo se htjeli predati - tri četvrtine smo igrali u egalu, kasnije smo 'puknuli', nedostajalo nam je malo rotacije. Sada trebamo gledati dalje, da uhvatimo što više pobjeda i po mogućnosti se plasiramo u regionalnu ligu".

Nikša Bavčević je poslije utakmice čestitao i Ciboni i svojoj momčadi: "Veliki dio utakmice smo bili ravnopravan protivnik, u nekim stvarima smo taktički odigrali jako dobro i iskoristili neke njihove slabosti. Drago mi je da smo se vratili nakon poluvremena, ponovno ušli u rezultat i držali se dugo, šteta što smo promašili tri otvorena šuta za dodatni priključak. Žao mi je i što na početku nismo zabili tri zicera, možda bi utakmica otišla u drugom smjeru".

"Nismo pali bez ispaljenog metka, bili smo blizu. Na kraju je Cibona prelomila utakmicu zbog većeg broja igrača, ali mislim da je razlika na kraju bila nerealno visoka", dodao je trener Žutih, najavljujući da će "skalp" Cibosa pokušati uzeti na Gripama: "Nemamo mi tu što sakrivati. Trener sam Splita, najboljeg kluba 20. stoljeća u Europi, a Cibona će nam doći na Gripe, gdje smo ove sezone neporaženi. Dokazat ćemo da možemo igrati ravnopravno sa svakim, nismo u poziciji da ikome prijetimo, ali na Gripama nikome nećemo priznati da je favorit".

Gledajući unatrag na odigrano u Domu Dražena Petrovića, Bavčević je priznao da je možda zakasnio s uvođenjem Tonija Dijana u prvoj četvrtini s obzirom da se Pavle Marčinković na "četvorki" pokazao kao zagonetka za Splitovu petorku s dvojicom centara, Vujčićem i Sobinom: "Pričekao sam pet-šest minuta prije nego sam smanjio petorku, željeli smo kazniti Marčinkovića, mislim da je Sobin unutra trebao odigrati puno čvršće i agresivnije. U momentu kad smo stavili Dijana na 'četvorku', uspostavili smo trkačku ravnotežu".

Premijer liga

1Zadar 20+78
2Split 20+39
3Cedevita Junior 20+32
4Kvarner 2010 11+9
5Dinamo Zagreb 11+7
6Šibenka 11+7
7Cibona 11-2
8Dubrava 11-6
9Zabok 11-28
10Vrijednosnice Osijek 02-36
11Dubrovnik 02-36
12Alkar 02-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga

1Zadar 20+78
2Split 20+39
3Cedevita Junior 20+32
4Kvarner 2010 11+9
5Dinamo Zagreb 11+7
6Šibenka 11+7
7Cibona 11-2
8Dubrava 11-6
9Zabok 11-28
10Vrijednosnice Osijek 02-36
11Dubrovnik 02-36
12Alkar 02-64

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava09.04.2012. u 10:38
    neka se Split malo trgnuo....bitće zanimljivo na kraju
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik08.04.2012. u 21:43
    A koji bi se to stariji igrač mogao vratiti u St!? Naravno da Cibona nema strategiju jer svake godine ganjaju euroligu. Zato je baš dobro što je Zagreb ove godine igrao u eu da vidi ostatak društva kaj ti se može desiti... Baš me zanima kak se bude Cedevita provela iduće godine? Koliko je gazda... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina08.04.2012. u 17:59
    u regionalni Split bi se sigurno vratio i poneki stariji domaći igrač. za razliku od A-1, to je ipak važna pozornica. dogodine bi Split bio bolji od ovogodišnjeg "euroligaškog" Zagreba. Split je hrvatski Široki i u takvoj ligi mladi igrači osjetno napreduju iz kola u kolo. ne podcjenjujte splitsku... [više na forumu]
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik07.04.2012. u 23:29
    a gdje je to čovjek napisao... ja to nigdje ne vidim... a čovjek je rekao istinu... split je još uvijek u velikoj gabuli i u abi bi ih čekala vrlo neizvjesna sezona... možda bi se izvukli i nebi završili zadnji, ali tko to može garantirati... sadašnja postava (uz pretpostavku da vujčić ne igra) je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.04.2012. u 19:20
    a moj tata je jaći od tvojeg ...
    Obrisan korisnik