Zimski sportovi

Chicago slavio u Detroitu u raspucavanju

Ivan Dominik • subota, 07.04.2012.
Chicago slavio u Detroitu u raspucavanju

Prva od posljednjih 15 utakmica regularnog dijela NHL-a odigrana je u ranom poslijepodnevnom terminu, takozvanom lunch timeu. U njoj su palice ukrstili Detroit Red Wingsi i Chicago Blackhawksi u borbi za petu poziciju Zapadne konferencije. Veliki je derbi divizije Central proglašen i utakmicom tjedna, a taj je epitet opravdao priuštivši okupljenima u Joe Louis Areni čvrst i brz hokej te nadasve neizvjesnu utakmicu.

Čvrsta i teška utakmica s dobrim obranama između momčadi sa sjajnim vratarima započela je oprezno, ali se vrlo brzo gostujuća ekipa Blackhawksa nametnula na ledu. Brzi gosti uspjeli su nametnuti svoju šablonu domaćima, koji su upali u njihov ritam iz kojeg se, kako se kasnije pokazalo, bilo vrlo teško izvući.

Nakon uvodnih minuta u kojima nije bilo mnogo uzbuđenja, sredinom prve trećine se utakmica rasplamsala, a velike su prilike promašivali Todd Bertuzzi i Nicklas Kronwall s jedne strane te Andrew Shaw s druge u dva navrata. Međutim, u 11. minuti su, iako oslabljeni za neigranje kapetana Jonathana Toewsa koji je propustio već 22. utakmicu zaredom zbog potresa mozga, poveli Hawksi golom Šveđanina Victora Stalberga na asistencije Patricka Sharpa i Marcusa Krugera.

Do kraja prvog perioda nije bilo većih promjena, a u drugi se ušlo boljom igrom domaćina, koji su počeli bolje i više pucati na gol Coreya Crawforda, koji je odlično reagirao u nekoliko navrata te je spriječio potencijalno izjednačenje Wingsa. Pred kraj druge trećine, kada su se igrači Mikea Babcocka već umorili od neuspješnog ''ganjanja'' izjednačenja, bolje su zaigrali momci iz Vjetrovitog grada te su uspjeli povesti s 2:0.

Nešto manje od tri minute prije kraja druge trećine, Andrew Shaw je pogodio mrežu Jimmyja Howarda za udvostručenje prednosti gostujućeg sastava, a s tim se rezultatom otišlo i na drugi odmor. Ovog puta su asistenti za pogodak bili Sharp i Kane. U treću trećinu bolje ulaze ponovno igrači Red Wingsa, a ovoga se puta kvalitetnija i konkretnija napadačka igra isplatila, budući da su preko Johana Franzena u 49. minuti Wingsi smanjili na 2:1.

Taj je pogodak donio novi elan Detroitu, koji je zbog sve bolje igre nakon smanjenja vodstva uspio i izjednačiti. Samo 46 sekundi prije isteka vremena u posljednjoj trećini, pogodak za 2:2 zabio je jedan od najboljih centara lige, Pavel Dacjuk, a asistirali su mu Thomas Holmström i Henrik Zetterberg. Tim je golom legendarni Rus odveo utakmicu u dodatnih pet minuta u kojima niti jedna ekipa nije uspjela postići pobjednički zgoditak, a stoga se pristupilo raspucavanju.

Shootout je ipak donio pobjedu gostiju koji su vodili gotovo cijelu utakmicu pa su stoga nova dva boda i zaslužili, premda ne bi bilo nepošteno da je Detroit upisao trijumf. Dacjuk nakon izjednačujućeg gola nije uspio pogoditi u situaciji jedan na jedan s Crawfordom, a u istome nisu uspjeli ni njegovi suigrači Jiri Hudler i Todd Bertuzzi. To su iskoristili Hawksi za koje je zabio Patrick Kane, dok je promašaj uknjižio njegov imenjak s ''desetkom'' na leđima – Sharp. Međutim, Hawksi se unatoč pobjedi nisu uspjeli izboriti za petu poziciju pa će u prvoj rundi playoffa igrati protiv pobjednika divizije Pacific u kojoj je trenutno vodeći Phoenix.

NHL, subota, 7.4.2012.:
Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks 2:3 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.04.2012. u 14:31
    Datsyuk je čudo od igrača, umjetnik.... Red wingsi su opasni , vrlo opasni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2012. u 09:14
    ispravka htio sam reci..red wingsi bla bla bla i konkuriraju za stanley cup..ne za playoff..vec su u njemu(playoffu):D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2012. u 09:11
    utakmica je bila vrh vrhova bas sam ju gledao cijelu na nhl gamecenter live,i mogu rec jedna od najboljih sezone...koje samo obrane golmana,onaj datysuk je najbolji puck-handler u ligi kako lik samo pass odigra pa to je strasno...redwingsi su iskusni,imaju dobru ekipe i konkuriraju za playoff ali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik