Rukomet

HAC u polufinalu zaustavio Lokomotivu

Igor Šestak • subota, 07.04.2012.
HAC u polufinalu zaustavio Lokomotivu
Foto: Davor Sajko

Iako su u uzvratnoj utakmici polufinala Challenge kupa pobijedile francuski HAC, rukometašice Lokomotive neće igrati u finalu tog natjecanja. Pobjeda s tri gola prednosti nije bila dovoljna zbog poraza 23:17 u prvoj utakmici u Francuskoj.

Nakon poraza u Francuskoj rukometašice Lokomotive su se potajno nadale da bi mogle iznenaditi favorizirane igračice HAC-a i nadoknaditi zaostatak od šest golova. Ipak, do podviga nisu uspjele doći iako su se dobro suprotstavile Francuskinjama i u jednom trenutku bile vrlo blizu senzacije.

U prvom dijelu utakmice Lokosice su uglavnom bile u minimalnom zaostatku, a onda su pred kraj prvog poluvremena uspjele povesti 9:7 i na odmor otići s jednim golom prednosti. Prvo poluvrijeme Lokomotive obilježio je velik broj pogrešaka u napadu, čak deset. U nastavku su igračice Lokomotive zaigrale bolje i uspjele se odvojiti prvo na 14:11, a zatim i na 16:12. Kada se činilo da Zagrepčanke idu prema željenoj prednosti dogodio se preokret.

Gošće iz Francuske su postigle tri uzastopna pogotka i ponovno se vratile na samo jedan gol zaostatka. Lokosice se ni tada nisu predale, već su serijom 5:1 stigle do vodstva 21:16 u 54. minuti utakmice. Imale su igračice Lokomotive i dva napada za +6, ali iskusnije gošće to nisu dozvolile, već su se vratile na, za njih, prihvatljiv zaostatak od tri gola. U finalu Challenge kupa, HAC će igrati protiv turske Muratpase koja je u polufinalu izbacila druge francuske predstavnice, rukometašice Fleury Loireta.

Dobar nastup je za Lokomotivu upisala vratarka Dubravka Bukovina s 12 obrana, a nakon utakmice je izjavila: "Bile smo blizu, a tako daleko. Šteta, mislim da smo prolaz u finale propustile u prvoj utakmici. Nismo smjele izgubiti sa tako velikom razlikom u Le Havreu."

Pet golova za Lokosice zabila je Čović, a po tri su dodale Ježić i Marija Milić. Za gošće, Nely Carla je postigla sedam golova, a De Sousa četiri.

Challenge kup, polufinale, druga utakmica:
Lokomotiva – HAC 22:19 (10:9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!