Nogomet

Celtic "šesticom" proslavio titulu

Borna Rupnik • nedjelja, 08.04.2012.
Celtic "šesticom" proslavio titulu
Foto: Ante Pažanin

Da će naslov prvaka Škotske završiti u vitrinama Celtica bilo je jasno već nakon oduzimanja bodova Rangersima zbog stečaja, a konačna je potvrda stigla kroz uvjerljivo slavlje protiv Kilmarnocka...

Nogometašima Celtica trebao je samo bod u utakmici protiv Kilmarnocka kako bi i matematički osigurali naslov prvaka Škotske, no zeleno-bijeli nisu ništa prepustili slučaju.

Uz dva pogotka Mulgrewa te po jedan Loovensa i Hoopera do poluvremena je bilo već 4:0, a posao su u nastavku dovršili Ledley i još jednom Hooper za konačnih 6:0.

Celtic je tako nakon 33 odigrane utakmice otišao na 81 osvojeni bod, dok drugoplasirani Rangersi imaju 63. Zbog stečaja im je bilo oduzeto deset bodova.

Na novi je naslov prvaka Celtic čekao četiri godine, od 2008., te je prekinuo trogodišnju dominaciju vječnih rivala, za koje je do siječnja igrao i hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić.

"Jako sam ponosan. Iza ove je titule mnogo napornog rada, ali sada se vidi da se sve isplatilo", prokomentirao je trener Celtica Neil Lennon.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.04.2012. u 03:19
    toooooooooo čestitam
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2012. u 22:30
    go bhoy's go
    Obrisan korisnik