Nogomet

Srna: "Dynamo nas ne pobjeđuje kad je važno"

Borna Rupnik • nedjelja, 08.04.2012.
Srna: "Dynamo nas ne pobjeđuje kad je važno"
Foto: EPA

Ukrajinsko je nogometno prvenstvo ušlo u potpuno neizvjesnu završnicu nakon što je veliki derbi pripao Šahtaru. Darijo Srna ne sumnja u zasluženost takvog ishoda...

U 26. kolu prvenstva Ukrajine u Donecku su se sastali domaći Šahtar i kijevski Dynamo. Momčad koju je s kapetanskom vrpcom oko ruke predvodio hrvatski reprezentativac Darijo Srna pobijedila je rezultatom 2:0 te se tako poravnala s Kijevljanima na samom vrhu poretka. I jedni i drugi sada imaju po 67 bodova, pri čemu Šahtar ima bolju gol-razliku.

Pobjedu su Šahtaru osigurali Teixeira u 55. i Rakitsky u 81. minuti susreta, ali vrijedi istaknuti da su gosti cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje, zbog isključenja Garmaša. Srna je odigrao cijeli susret za Šahtar, Ognjen Vukojević cijeli susret za Dynamo, a Eduardo da Silva zbog ozljede nije konkurirao za sastav.

"Pružili smo bolju igru od prve minute. Stvorili smo više šansi i zaslužili pobjedu. Treba čestitati svim igračima te navijačima koji su nas bodrili", izjavio je Srna za službene klupske stranice.

Kijevljani su imali prigovora na suca, koji im je isključio i trenera Semina. "Dynamo se uvijek žali na suce", komentirao je Srna, "a kartoni su bili ispravno pokazani. Dynamo nas u zadnjih pet godina nikada nije pobijedio u nekoj važnoj utakmici".

"Među igračima su poslije utakmice ipak spuštene tenzije, sve emocije smo ostavili na igralištu. Primjerice, rukovao sam se Popovom, makar smo se posvađali tijekom susreta. Željeli smo zabiti i treći pogodak, no nažalost nismo uspjeli. Ali najvažnija je pobjeda", dodao je Srna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.04.2012. u 19:38
    sićan se jedanput kad je još plete bija u šahtaru i kad ga je neki naš novinar pita kakva je situacija u ukrajinskom prvenstvu a on kaže:mi smo bolji ali suci su za diynamo kijev,znate dinamo ko dinamo svugdi su isti he he.
    Obrisan korisnik
  • madmax1708.04.2012. u 18:01
    Komentar u rangu pravog Hajdukovca :D
    madmax17