Nogomet

Jelavić i Olić najbolji u efikasnom tjednu

Pripremili:Vedran Babić, Josip Piršljin, Josip Tolić • ponedjeljak, 09.04.2012.
Jelavić i Olić najbolji u efikasnom tjednu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski napadači su i ovog tjedna igrali zapažene uloge u svojim klubovima. Mandžukić i Petrić su se upisali u strijelce u Njemačkoj, a konačno je jedan hrvatski reprezentativac zabijao i u Ligi prvaka. Olić je s dva pogotka potvrdio prolaz Bayerna u polufinale, a dvostruki strijelac bio je i Jelavić koji se odlično snašao u Evertonu.

Kockasti kutak

U Kockastom kutku pratit ćemo aktualne reprezentativce i one koji se nalaze u širem kadru, kao i najbolje pojedince koji iz nekog razloga (oproštaj, neslaganje s izbornikom...) trenutno ne konkuriraju. Popis od 30 imena osvježavat ćemo periodično ovisno o trenutnim događanjima na travnjacima, pa će možda dolazak na Sportnetov popis nekome olakšati dolazak i na izbornikov...

Igrač tjedna

Nikica Jelavić (Everton): Hrvatski reprezentativac u redovima kluba s Goodison Parka još je jednom pokazao da su njegovim dovođenjem Toffeesi napravili odličan posao. Jelavić je na gostovanju kod Norwicha postigao oba pogotka svoje momčadi koja se na kraju morala zadovoljiti remijem (2:2). To su mu bili treći i četvrti pogodak u Premiershipu, a još je jedan dodao u FA kupu.

Forma u usponu

Danijel Subašić (Monaco): Klub iz Monte Carla je nakon izuzetno lošeg starta upisao osam utakmica bez poraza, a u petak je pao i Nantes (2:1). Bivši vratar Hajduka je branio cijeli susret i primio jedan pogodak.

Darijo Srna (Šahtar): Pobjedom nad Dynamom Šahtar se bodovno izjednačio s Kijevljanima na prvom mjestu, a kapetan Hrvatske je bio nezamjenjiv u sastavu Mircee Lucescua.

Ivica Olić (Bayern München): Politika rotacije trenera Heynckesa pružila mu je mogućnost da u Ligi prvaka postane prvo ime momčadi dvama pogocima Marseilleu (2:0) uz 75 odigranih minuta, dok mu je u bundesligaškom slavlju protiv Augsburga (2:1) uskratila nastup te ga je odgledao s klupe.

Mario Mandžukić (Wolfsburg): Sjajnu golgetersku formu potvrdio 12. golom sezone za Vukove koji su, međutim, na svom travnjaku izgubili od vodeće Borussije Dortmund 1:3.

Mladen Petrić (HSV): Poentirao iz jedanaesterca u ogledu Hamburga i Leverkusena kojim je donio vodstvo svojoj momčadi, no na kraju je završilo bez pobjednika (1:1).

Ivan Perišić (Borussia Dortmund): Pogoci u završnicama utakmice ovaj su mu put donijeli mjesto u početnoj postavi BVB-a koji je slavio u gostima kod Wolfsburga 1:3. Na terenu je proveo 69 minuta te ubilježio asistenciju za vodeći gol BVB-a.

Milan Badelj (Dinamo): Postigao drugi od tri gola Modrih na gostovanju u Šibeniku kojim je osiguran novi naslov prvaka.

Na standardnoj razini

Luka Modrić (Tottenham): Odigrao je cijeli susret protiv Sunderlanda, ali nije se posebno istaknuo u remiju bez pogodaka.

Ivan Klasnić (Bolton): Najbolji strijelac Boltona još je jednom počeo na klupi, a u teškom porazu od Fulhama (0:3) ušao je u igru u 61. minuti.

Mato Jajalo (Köln): Nije ga bilo u protekle tri utakmice Kölna zbog suspenzije nakon crvenog kartona, a u remiju s Werderom (1:1) dobio je drugo poluvrijeme i pritom zaradio žuti karton.

Gordon Schildenfeld (Eintracht Frankfurt): Schifo je i dalje standardan u svom klubu. Igrao je cijeli susret protiv Duisburga, a porazom od 2:0 Eintracht je pao na drugo mjesto 2. Bundeslige.

Stipe Pletikosa (Rostov): U porazu od Amkara Plete je branio svih 90 minuta, a jedini pogodak na utakmici primio je od svog suigrača Gatcana.

Danijel Pranjić (Bayern München): U osiguravanju polufinala Lige prvaka protiv Marseillea (2:0) nastupio od 67. minute, a pobjedu nad Augsburgom (2:1) pratio s klupe za pričuve.

Ivo Iličević (HSV): Mjesto u prvih 11 Hamburžana zadržao 71 minutu dvoboja protiv Bayera (1:1).

Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev): Odigrao cijeli derbi-susret Kijevljana sa Šahtarom koji su Rudari dobili 2:0.

Ivan Kelava (Dinamo): Svoj posao u pobjedi maksimirskog kluba na Šubićevcu (0:3) odradio vrlo dobro, a na terenu je branio cijeli susret.

Ivan Rakitić (Sevilla): Proteklog tjedna Sevilla je igrala dvije utakmice. U ponedjeljak protiv Mallorce Rakitić je u igru ušao u 73. minuti, a u nedjelju protiv Athletica krenuo je od početka i iz igre izašao u 74. minuti.

Dejan Lovren (Lyon): Ustalio se u prvoj jedanaestorici Lyona. U pobjedi svog kluba nad Auxerreom bivši Dinamov branič odradio je svih 90 minuta.

Igor Budan (Palermo): Premda je u prošlom kolu ušao s klupe i odmah postigao pogodak, Budan nije započeo utakmicu s Juventusom od prve minute. Ponovno je ušao kao zamjena i odradio posljednjih 28 minuta.

Domagoj Vida (Dinamo): Još jednom odradio svih 90 minuta u pobjedi Dinama, koji je po sedmi put u nizu osvojio naslov.

Forma u padu

Niko Kranjčar (Tottenham): Ponovno ga Harry Redknapp nije koristio, dvoboj sa Sunderlandom odgledao je s klupe za pričuve.

Tomislav Dujmović (Zaragoza): U domaćem porazu od Barcelone Dujmović je ispao iz početnog sastava i cijelu je utakmicu odgledao s klupe.

Mate Bilić (Sporting Gijon): Još jednom nije bio niti u konkurenciji za nastup.

Vjekoslav Tomić (Karabükspor): Drugi tjedan u nizu bio izvan 18 koji su konkurirali za nastup.

Tribina, doktori, ostalo...

Nikola Kalinić, Ivan Strinić (oba Dnipro): Utakmica njihovog kluba s Metalistom na rasporedu je u ponedjeljak.

Josip Šimunić (Dinamo Zagreb): I dalje liječi ozljedu zbog koje nije nastupio u Šibeniku gdje su Modri osigurali novi naslov prvaka.

Vedran Ćorluka (Bayer Leverkusen): Zbog ozljede nije sudjelovao u remiju Apotekara kod HSV-a.

Eduardo da Silva (Šahtar): I dalje se oporavlja od ozljede pa nije konkurirao za nastup u pobjedi u derbiju nad Dynamom iz Kijeva.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.04.2012. u 19:16
    Kranjčar se ozljedi u nezgodnom trenutku
    Obrisan korisnik
  • dras_l10.04.2012. u 00:15
    stvarno me iznenadila forma Jelavića i sad se s pravom o njemu piše u novinama ... svaka mu čast ... za Olju nema problema, sad dolazi Borussia Dortmund, Mainz i Real u tjedan dana tako da će sigurno igrati (vjerojatno protiv Mainza) ... gust je raspored Bayerna do kraja prvenstva, pa bude i Pranja... [više na forumu]
    dras_l
  • Tonco09.04.2012. u 17:52
    u napadu stvarno imamo strasnu konkurenciju: olic, eduardo, jelavic, mandzukic, kalinic, petric, budan, klasnic, vukusic, bilic, lakic itd.
    Tonco
  • Obrisan korisnik09.04.2012. u 14:23
    Super mi je kriterij za neke igrače. Subašića nitko nije gledao, osim ovih statističkih informacija i sad mu je kao forma u usponu. Mislim, možda je, ali zaključit to na temelju one dvije rečenice je smiješno. Isto tako mi nije jasno na temelju čega su Petrić i Badelj u kategoriji uspon. Petrić je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.04.2012. u 13:51
    Jelavić će biti jedan od najvažnijih na Euru,još da proigra jedan od ostalih napadača,bilo bi odlično,a ako niko ne bude, uvijek se može staviti Olić
    Obrisan korisnik