Automoto

Lorenzo: "Yamaha napravila napredak"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 09.04.2012.
Lorenzo: "Yamaha napravila napredak"

U prvoj utrci sezone na stazi Losail pobjedu je odnio Jorge Lorenzo. Kako je dan prije bio najbrži i u kvalifikacijama, logično je da Španjolac na Yamahi nema većih primjedbi na netom završeni vikend. No, zadovoljni su ostvarenim i u Repsol Hondi.

Jorge Lorenzo, svjetski prvak iz 2010. godine, u utrku u Kataru krenuo je s prve startne pozicije, da bi nakon tri kruga izgubio vodeće mjesto. Ipak, tri kruga prije kraja se vratio na čelo i do kraja je uspio obraniti za pobjedu na prvoj postaji u 2012. godini.

"Bila je to sjajna utrka. Dao sam sve od sebe, svu svoju energiju ostavio na stazi. Ni u jednom trenutku nisam odustajao, pritiskao sam i pokušavao", rekao je odlično raspoloženi vozač Yamahe nakon utrke na stazi Losail.

Ponudio je analizu najvećeg konkurenta u većem dijelu utrke: "Casey je bio vrlo jak na početku i stvorio je prednost. Srećom, na kraju se mučio, izgubio ritam, a ja sam svoj zadržao i uspio ga proći. Veoma sam zahvalan Yamahi jer su napravili veliki napredak tijekom zime."

Drugoplasirani Pedrosa svoje je mjesto zaradio pretjecanjem kraje utrke, a također nije krio zadovoljstvo: "Zaista sam sretan s ovim rezultatom. Uspjeli smo riješiti probleme koje smo imali preko vikenda. U nekim trenucima sam mislio da mogu i do pobjede, ali sve u svemu, ovo je dobar početak sezone i pokušat ćemo biti još bolji u Jerezu."

Iza njega smjestio se aktualni svjetski prvak Casey Stoner, iako je imao nešto drugačije planove. "Ovo nije način na koji smo planirali završiti utrku. Motor je radio dobro, no imao sam problema s ozljedom ruke, koja se s vremenom pogoršala. Krajem utrke nisam mogao voziti kako sam želio i iz tog razloga je utrka pomalo razočaravajuća. No, iz mnogih drugih razloga sam zadovoljan", zaključio je Australac.

Sljedeća utrka na rasporedu je u španjolskom Jerezu, a vozi se za tri tjedna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!