Nogomet

Eto'o: "Završit ću karijeru u Mallorci"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 09.04.2012.
Eto'o: "Završit ću karijeru u Mallorci"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kamerunski napadač Samuel Eto'o planira se pri kraju karijere vratiti u Španjolsku, a u međuvremenu se u Rusiji trudi biti nadahnuće afričkoj djeci...

Samuel Eto'o napustio je prošlog ljeta milanski Inter i preselio u Rusiju, u dres Anžija iz Mahačkale, za plaću od 20 milijuna eura godišnje. Međutim, Kamerunac ističe da se ne radi samo o novcu, već i o - nadahnuću.

"Mnogi će reći da sam otišao zbog svoje zarade, ali to nije istina. Odlučio sam se na tu pustolovinu kako bih pokazao afričkoj djeci, kojoj sam uzor, da jedan afrički nogometaš može postati najplaćeniji nogometaš svijeta", ispričao je 31-godišnji Eto'o za francuski RFI.

"Naime, uočio sam da mladi ljudi u Africi više nemaju velike snove. Njihove su vizije ograničene i boje se budućnosti. Mislim da će Anžijev projekt nadahnuti mnoge, a ja ću mu pomoći u razvoju, u putu iz ništavila u europska natjecanja. Neće se to dogoditi u samo godinu dana, ali obećajem da ću dati svoj doprinos tijekom trogodišnjeg ugovora", dodao je napadač.

Potom je otkrio kako će posljednje dane svoje igračke karijere ipak provesti u zapadnijim krajevima, u Španjolskoj. Planira povratak u jedan od svojih bivših klubova.

"Karijeru ću završiti u Mallorci. Tamo je moje nogometno putovanje zapravo i započelo te će tamo i završiti. Jedino ne znam još točno kada ću im se vratiti", zaključio je Samuel Eto'o.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.04.2012. u 00:52
    barcu sam nekad gledao svaki vikend upravo radi etooa,a otkako je otisao rekao sam da im je zamjena za ibraimovica i pare silne promasaj,i to se dogodilo,zaista je rasni strijelac taj etoo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2012. u 00:16
    haha koje su ovo gluposti da nije došao zbog novca nego da bude uzor djeci. pa puno prije će bit uzor djeci zbog 3 lige prvaka koje je osvojio a ne zobg toga što je najplaćeniji afrički igrač!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.04.2012. u 23:21
    lijepa gesta
    Obrisan korisnik
  • xavice09.04.2012. u 23:08
    svakako među najvećim centarforima u španjolskoj zadnje desetljeće..
    xavice
  • Obrisan korisnik09.04.2012. u 22:49
    ako ostvari što priča, svaka mu čast.
    Obrisan korisnik