Košarka

Šarić: "Uzor mi je Magic"

Mišo Gulić • utorak, 10.04.2012.
Šarić: "Uzor mi je Magic"

Na Nike Hoop Summitu u Portlandu izabrana je selekcija ponajboljih mladih košarkaša svijeta pobijedila svoje vršnjake iz Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 84:75, a svoj obol pobjedi "stranaca" dao je i hrvatski dragulj Dario Šarić ostvarivši double-double.

Mladi igrač aktualnog prvaka Zagreba na terenu proveo 25 minuta, a pritom je ubacio 13 koševa, uz šut iz igre 5/10, te dohvatio 14 lopti. Efikasniji od njega bili su njegovi suigrači Wiggins s 20 i Zhelin s 19 koševa.

"Ovo je bila velika utakmica za mene, kao i za ostale dečke. Jako sam sretan što mogu biti dio ovakvog spektakla i što sam dobio priliku da pokažem što znam", rekao je Šarić na samom uvodu razgovora za američku televiziju.

Mladi Zagrebaš je na istoj priredbi bio i prošle godine, međutim, nije dobio previše prilika, dijelom i zbog činjenice što je bio najmlađi član momčadi. Ove godine je nastup ipak začinio konkretnim brojkama i bio jedan od boljih na parketu: "Bio je i to odlično iskustvo, ali naravno da sam sada sretan zbog nešto više minuta. Kada na parketu provedem 20-25 minuta onda se zaista osjećam vrlo konkurentno svima."

Amerikance je posebno dojmila sjajna kontrola lopte koju je demonstrirao mladi Hrvat, o čemu on kaže: "Mogu čak igrati i na mjestu razigravača, ali to nije moja prirodna pozicija, međutim, ja se lako prilagodim na sve."

Tko su mu uzori u NBA-u i za koga smatra da mu je sličan te na čiju se igru posebno osvrće, Šarić je rekao: "Moj najdraži igrač je Magic Johnson i njegove poteze posebno proučavam. Mislim da je to dovoljno dobar uzor."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2012. u 13:45
    dobar uzor....samo nastavi s krvavim radom! nadam se da na kraju ove sezone ide iz zagreba...bilo gdje....cibona, van....samo da ode, da ga ne upropaste do kraja!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2012. u 23:16
    nazalost vec je potrosen , a sva sila nazovimo trenera koji su ga trenirali isto tako su ga upropastili ! jedina kosarka koju on zna igrat je run and gun ...obranu nezna igrat a nema ni kretnje u napadu , brzina mu fali ! Ne radi se sa nime individualno a mozes mislit kako ce naucit kosarku sa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2012. u 23:02
    ima jedna poslovica, čini mi se ruska.. " velika očekivanja donose i velika razočarenja"  ... u biti i ne znam što ljudi očekuju da će mali postat... da li će biti odličan igrač? vjerojatno hoće. da li će u nba? vjerojatno će i tamo igrat.. ali, da li će biti razina rađe, kukoča ili dražena... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2012. u 20:06
    već je dobio na brajkovićevu debiju protiv svjetlosti dobru minutažu... eto i sad na sredini treće četvrtine protiv Cibone ima najbolju valorizaciju u svojoj ekipi i na parketu je zasad proveo 20 minuta
    Obrisan korisnik
  • balaspo10.04.2012. u 20:04
    A valjda ce sad ovih par utakmica dobit dobru minutazu. Mislin da ce ga brajkovic gurat
    balaspo