Zimski sportovi

Oilersima ne ide na ledu, ali ide na lutriji

Ivan Dominik • srijeda, 11.04.2012.
Oilersima ne ide na ledu, ali ide na lutriji

U utorak navečer tradicionalno se održala lutrija NHL momčadi, kojom se određuje redoslijed biranja igrača na nadolazećem draftu. Treću godinu zaredom čast i sreću da prva bira svog novog igrača dobila je pretposljednja momčad lige, Edmonton Oilers, a usto su otkriveni i glavni kandidati za ovogodišnji prvi pick...

Draft 2012. godine održat će se u Consol Energy Centru, dvorani Pittsburgh Penguinsa, gdje će NHL momčadi 22. lipnja ove godine birati svoje nove pulene. Lutrija klubova održana je sinoć, a treći put zaredom su Edmonton Oilersi izabrani da biraju prvi. Stoga će 29. momčad lige nakon Taylora Halla i Ryana Nugenta-Hopkinsa izabrati još jedan prvi pick, koji će vrlo vjerojatno u novoj sezoni zaigrati u bijelom dresu.

Redoslijed biranja na draftu 2012.

1. Edmonton Oilers
2. Columbus Blue Jackets
3. Montreal Canadiens
4. NY Islanders
5. Toronto Maple Leafs
6. Anaheim Ducks
7. Minnesota Wild
8. Carolina Hurricanes
9. Winnipeg Jets
10. Tampa Bay Lightning
11. Washington Capitals (izbor dobio od Colorada)
12. Buffalo Sabres
13. Dallas Stars
14. Calgary Flames

Nakon Oilersa igrače će birati ostale franšize, a prve među njima su ekipe Columbusa, Montreala i NY Islandersa. Veliku čast, ali i sreću da biraju prvi prokomentirao je i GM Oilersa, Steve Tambellini, rekavši: "To je nešto što ne očekujete, ali ako ste već u lutriji znate da možete pobijediti. Osjećam se vrlo uzbuđeno jer ćemo našoj momčadi priključiti još jedan mladi talent, koji će, nadamo se, biti na istoj razini kao i naši prijašnji izbori.".

Dok se održavala lutrija između klubova u najjačoj ligi svijeta, u isto su vrijeme obznanjena imena igrača koji će na ovogodišnjem draftu biti birani na visokim mjestima, a jedan od njih zasigurno će biti prvi pick. Zasad prema skautima u ligi najviše šanse za taj uspjeh imaju Nail Jakupov, mlado rusko desno krilo kojeg mnogi uspoređuju s Ruskom raketom Pavelom Bureom zbog sličnosti u ubojitosti, brzini i raskošnom talentu.

Osim ruskog člana OHL momčadi Sarnia String, koji je u ovoj sezoni ostvario učinak od 69 bodova (31 gol) u 42 nastupa, na ovogodišnjem će draftu visoka mjesta zauzeti i kanadski braniči Ryan Murray te Morgan Rielly. U istoj konkurenciji zasigurno će biti i mladi američki centar Alex Galchenyuk te 17-godišnji Rus Mihail Grigorenko.

Svima se predviđaju velike karijere i vrhunski rezultati, a dolaze iz poznatih i renomiranih Američko-kanadskih juniorskih liga. Još jedno ime koje se ističe da bi moglo biti važno u lipnju ove godine jest Filip Forsberg. Šveđanin koji još uvijek nije napunio 18 godina poveznicu s velikim Peterom Forsbergom ima samo po prezimenu, međutim zasad izgleda kako će mlado krilo također uskoro u NHL.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!