Rukomet

Zagrebova mladost osigurala završnicu

Iz Kutije šibica:Zvonka Keliš • srijeda, 11.04.2012.
Zagrebova mladost osigurala završnicu
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Zagreba nakon reprezentativnog tjedna, a netom prije Final foura Regionalne rukometne lige potvrdili su svoju dominaciju u hrvatskom rukometu svladavši u četvrtfinalu Kupa Hrvatske momčad Siscije 43:26.

Tek nakon što su se s okupljanja u Varaždinu i osiguravanja Olimpijskih igara u Londonu reprezentativci Hrvatske pridružili svojim suigračima u CO Zagrebu, dočekala ih je nova obaveza. Naime, pred Zagrebašima je bila utakmica četvrtine finala Kupa Hrvatske u sklopu kojeg je u zagrebačku Kutiju šibica stigla momčad Siscije. No, i netom prije napete završnice Regionalne rukometne lige koja će se ovoga vikenda igrati u Areni Zagreb, rukometaši hrvatskog prvaka pokazali su kako su i dalje dominantni u Hrvatskoj te su na krilima Jerka Matulića, ali i raspoloženog Ivana Pešića stigli do uvjerljive pobjede 43:26.

Trener Ivica Obrvan na teren je u četvrtfinalnom susretu Kupa Hrvatske na parket zagrebačke dvorane poslao najboljeg strijelca Lige prvaka, Zlatka Horvata, najboljeg desnog vanjskog u Europi, Marka Kopljara, braću Tončija i Josipa Valčića, čovjeka za obrambene zadatke Jakova Gojuna te dobro raspoloženog Ljubu Vukića, dok je na Zagrebova vrata stao standardno siguran Marin Šego.

Najbolji i najefikasniji

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Jerko Matulić s osam postignutih pogodaka, dok je Marino Marić dodao njih pet. Raspoloženi je na vratima Zagreba bio Ivan Pešić koji je sakupio devet obrana, dok je na drugo strani vratar Matija Bilušić obranio sedam udaraca. Najbolji kod Siscije bili su, pak, Jurjević i Nuić s po šest golova.

U prvi napad krenula je gostujuća momčad koju obrana Zagreba ne uspijeva zadržati pa tako prvi pogodak u susretu za vodstvo Siscije 1:0 postiže Tibor Jurjević. Na drugoj strani odmah uzvraća stariji brat Valčić (1:1), Tomislav Nuić to diže na 2:1 za goste nakon čega Tonči Valčić svojim drugim pogotkom, a odmah nakon njega i kapetan Horvat odvode Zagreb do prvog vodstva u susretu (3:2).

Do osme minute susreta Zagrebaši imaju prednost od tri pogotka (7:4), no gostujući rukometaši potom pokazuju kako i oni žarko žele u nastavak natjecanja te tako ubrzo stižu na samo gol zaostatka (7:8). Međutim, igrači Zagreba tada se ponovno bude te prvo odlaze na +5 (12:7), dok pred samu završnicu imaju i sedam pogodaka prednosti (15:8). Do odlaska na odmor gosti ponovno smanjuju na -4 (16:20), no domaćin to u posljednjoj minuti pogocima Horvata i Brozovića vraća na sigurnih +6 i 22:16.

Ivica Obrvan, trener CO Zagreba: "Priliku su večeras dobili svi igrači osim Štrleka koji još uvijek ima problema s ozljedom prepone. Međutim, nadam se da će Manuel, ali i Ivano Balić kroz naredna dva, tri dana što je više moguće sanirati svoje ozljede te da ćemo u Areni biti u kompletnom sastavu."

Gledatelji su u drugom dijelu susreta na terenu Kutije šibica vidjeli sasvim drugu ekipu, naime, trener Obrvan odlučio je isprobati Ivana Balića u suradnji sa Zagrebovom mladošću, a odmah na startu pokazalo se to kao odlična ideja. Nakon isključenja Gojuna Šebetić započinje seriju 5-0 kojom CO Zagreb odlazi na velikih i potom nedostižnih devet pogodaka prednosti (27:18), no u redovima Siscije post prekida Tojčić koji pogađa za 19:27.

Iako se činilo da se gosti polako bude iz sna, Špiler je započeo novu golijadu kojom nestaje svaka nada gostujuće ekipe koja tada zaostaje čak 13 pogodaka (19:32). Razigrala se tako Zagrebova mladež koja potom samo povećava domaće vodstvo, Špiler potom postiže i 40. gol Zagreba (40:23), dok konačnih 43:26 osigurava Matulić.

Nakon susreta i nove pobjede Zagrebaša zadovoljan je bio i trener Obrvan: "Ovo nam je prva utakmica nakon dugo vremena u kompletnom sastavu te smo se vratili u funkciju hrvatske lige iako je ovo bilo četvrtfinale Kupa. Važno je da smo se danas dobro rastrčali, da smo bili pokretljivi te da je lopta u fazi napada bila živa. Ova nam je utakmica poslužila kao uvertira pred završnicu SEHA lige te njome mogu biti zadovoljan."

Pred CO Zagrebom ovoga je vikenda Final four Regionalne rukometne lige u sklopu kojeg ih u subotu u polufinalu očekuje dvoboj s Vardarom, dok drugi polufinalni par čine momčadi Metalurga i Tatran Prešova. Nedjelja, pak, u zagrebačkoj Areni donosi borbu za treće mjesto, kao i samo finale SEHA lige.

Četvrtfinale Hrvatskog rukometnog kupa:
CO Zagreb - Siscia 43:26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2012. u 22:32
    Ajme meni, polufinale u subotu, finale u nedjelju!?! Jako glupa ideja koja može prouzročit samo ozljede igrača. Trebali su dat jedan dan pauze između.
    Obrisan korisnik