Zimski sportovi

Stara priča Penguinsa

Ivan Dominik • četvrtak, 12.04.2012.
Stara priča Penguinsa

Započelo je doigravanje u najjačoj hokejskoj ligi svijeta. Utakmicama Pittsburgha i Philadelphije na Istoku te Nashvillea i Detroita, a potom Vancouvera i LA Kingsa na Zapadu, otvorene su četvrtfinalne serije između tih klubova. Prvog dana play-offa nastavljene su stare navike Penguinsa, a svu svoju čvrstinu na djelu su pokazale momčadi iz Grada anđela i Grada countryja...

Ovogodišnje doigravanje bolje su otvorile gostujuće ekipe, a prve pobjede na strani polučile su momčadi Philadelphije i LA Kingsa, dok je samo Nashville slavio na domaćem ledu protiv Detroita. Pittsburgh je potvrdio ono o čemu se već dulje vrijeme priča, a to je da im ne leže Flyersi, koji su ih pobijedili peti put ove sezone u sedam utakmica, a ovog puta je to bilo nakon velikog preokreta. Nashville je tijesno pobijedio Wingse, dok su Kingsi prvu pobjedu nad Canucksima uzeli u posljednjoj trećini.

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 3:4 (OT) (0:1)

Utakmica Penguinsa i Flyersa, popularno nazvana Bitka za Pennsylvaniju, i ovog je puta bila prožeta medijskom pompom i tenzijama, uoči i za vrijeme samog dvoboja. Međutim, sam ogled dviju velikih hokejaških franšiza bolje je počeo za domaćine. Consol Energy Centar je proključao već u četvrtoj minuti kada Sidney Crosby backhandom posprema jedan odbijanac iza leđa Ilje Brizgalova.

Šestorka večeri

Pekka Rinne (NSH) – 35 obrana, 94,6 posto
Alexander Edler (VAN) – 1 gol, 1 bod
Kris Letang (PIT) – 2 asistencije, 2 boda
Gabriel Bourque (NSH) – 2 gola, 2 boda
Mike Richards (LAK) – 1 gol, 2 asistencije, 3 boda
Danny Briere (PHI) – 2 gola, 2 boda

No, tu Penguinsi nisu stali pa su bolju igru u prvom periodu okrunili i drugim golom četiri minute poslije. Sjajnu akciju Krisa Letanga i Jordana Staala u gol je sproveo Tyler Kennedy. Prvi gol za Kennedyja, a već druga asistencija za kanadskog beka u redovima Pensa. Do kraja prve trećine Flyersi nisu mogli pronaći igru, a to je kaznio Pittsburgh golom za 3:0 kojeg je 37 sekundi prije isteka vremena u prvoj trećini zabio Pascal Dupuis.

Druga je trećine krenula bolje za goste nakon što je vrlo sigurno Peter Laviolette imao mnogo toga za reći svojim igračima u svlačionici. Što god je on rekao, rezultiralo je boljom i opreznijom igrom Flyersa, a jedini gol u drugoj trećini bio je djelo Dannyja Brierea u 27. minuti. Taj je zgoditak ohrabrio Flyerse, koji su zaigrali bolje, a u trećoj je trećini to sve skupa došlo na naplatu Penguinsa. Domaći su se povukli, nisu stvarali prilike, a zakazao je i Malkin. Stoga je na drugu asistenciju junaka utakmice Braydena Schenna Briere zabio za 3:2.

Nedugo zatim mladi se rookie u narančastom dresu i sam uspio upisati u strijelce nakon što su mu priliku za gol lijepo pripremili Hartnell i Jagr. Izjednačenje i rezultat 3:3 kojim je utakmica otišla u produžetak bio je veliki šok za igrače Dana Bylsme, koji su nakon samo 143 sekunde u dodatnom vremenu dobili gol za poraz od 4:3. Strijelac istog bio je Jakub Voraček, nakon pogreške vratara Fleuryja koji je imao vrlo nezavidnu večer. Novi susret između ova dva suparnika igra se u petak, a Pittsburgh sada ima još jedan imperativ više za pobjedu pred domaćom publikom.

Nashville Predators – Detroit Red Wings 3:2 (1:0)

Mladoliki Predatorsi su i više nego oprezno ušli u utakmicu protiv iskusnih Wingsa na domaćem terenu. No, prvi pogodak su na utakmici zabili domaći kada je nakon pogreške obrane Wingsa pak u mrežu spremio Paul Gaustad, inače ovosezonsko pojačanje Predatorsa iz Buffala.

U sličnom je smjeru krenula utakmica i u drugih 20 minuta jer se ništa važnije nije događalo u prvom periodu. Wingsi su se napokon probudili i početkom druge trećine izjednačili preko Henrika Zetterberga. Međutim, mladi Gabriel Bourque zabija za 2:1 deset minuta kasnije i vraća stvari u bolju poziciju za svoju momčad.

U trećem su periodu objed ekipe zabile po jedan gol. Strijelac za Predse ponovno je bio junak susreta, Bourque, a poraz Winged wheelaje kasnim pogotkom ublažio Thomas Holmström. Sljedeća je utakmica također u Nashvilleu za par dana.

Vancouver Canucks – LA Kings 2:4 (0:1)

Momčad iz Staples Centra u gostima je nadjačala osvajače President Trophyja te uzela prvu pobjedu u doigravanju. Kingsi su vrlo dobrom igrom u napadačkom dijelu iznenadili Kanađane, koji su, doduše, prvi poveli nakon ubojite akcije prve napadačke linije. Kao i mnogo puta ove sezone Henrik Sedin je asistirao Alexandreu Burrowsu za 1:0 Canucksa.

No, Kingsi su ovu utakmicu dobili igrom u situacijama s igračem više na ledu, a prvi takav gol zabio je Mike Richards sredinom prve trećine. U drugom je periodu viđen sličan scenarij, po gol je zabila svaka ekipa, a poveli su gosti kada je Willie Mitchell odličnim udarcem s plave linije iznenadio Luonga. Osam sekundi prije kraja drugih 20 minuta izjednačio je ponajbolji bek lige, Alexander Edler, fantastičnim pogotkom iz daljine.

Međutim, u trećoj su se trećini Canucksi potpuno raspali, dok su Kingsi promarširali do pobjede. Sjajnu akciju Richardsa i Cartera je u mrežu za, kako se kasnije pokazalo pobjednički gol, sproveo Dustin Penner, a konačnih je 4:2 u posljednjim trenucima susreta postavio kapetan gostiju, Dustin Brown. Kao i Pittsburgh, Canucksi će priliku za iskupljenje domaćoj publici imati za nekoliko dana.

NHL liga, 11. travnja 2012., doigravanje:
Pittsburgh – Philadelphia 3:4 (OT)
Nashville – Detroit 3:2
Vancouver – LA Kings 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.04.2012. u 01:06
    Flyers su opet THE COMEBACK BOYS!! ..ove sezone do kraja!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2012. u 16:07
    tikvani, trebali su ih razmontirat a oni izgube na kraju karma is a bitch :/
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2012. u 13:24
    ideš koja utakmica...pittsburgh ima problem kao prije njd..povede 2-0 ili 3-0 i onda kao da se opuste...
    Obrisan korisnik