Rukomet

Vujović: "Liga je melem na ranu"

Iz Internationala:Marko Domljanović • petak, 13.04.2012.
Vujović: "Liga je melem na ranu"
Foto: FaH

Prvo izdanje regionalne rukometne lige polako se bliži svome kraju, a uoči završnog turnira koji će se održati u zagrebačkoj Areni svi sudionici podijelili su svoja razmišljanja i s novinarima. Izražena je jednoglasna podrška projektu SEHA lige, a svi su klubovi jako zadovoljni što su uspjeli doći u priliku da se bore za naslov prvaka.

Uoči završnog turnira na kojem će sudjelovati četiri najbolje momčadi SEHA lige, predstavnici svih klubova koji su izborili nadmetanje u zagrebačkoj ljepotici podijelili su svoja mišljenja s novinarima. Svi su iznimno zadovoljni što je projekt ipak zaživio i već najavljuju natjecanje i u idućoj sezoni.

Prvi jer riječ dobio Sandi Šola kao prvi čovjek SEHA organizacije. "Najprije bih želio čestitati svima na plasmanu na završni turnir jer smatram da su tu zaista četiri najkvalitetnija kluba u natjecanju. Jako nam je drago da smo uspjeli sezonu i natjecanje privesti kraju, ali svjesni smo mnogih nedostataka i dječjih bolesti koje su se pokazale u ovoj prvoj sezoni. U narednoj sezoni će to biti puno bolje."

Vezane vijesti

Nakon toga mikrofon je preuzeo trener Tatran Prešova Đorđe Rašić koji je također izrazio zadovoljstvo regionalnom ligom. "Mi smo ispunili svoj cilj plasmanom na završni turnir jer imamo prilično mladu momčad. Čast nam je što smo ovdje, ali nemamo namjeru stati jer želimo pobjedu i u polufinalnoj utakmici. Dogodine ćemo se pojačati i tada idemo na naslov prvaka."

Na svog se trenera nadovezao i Žarko Pejović koji je rekao: "Veliko je zadovoljstvo što smo tu usprkos mladoj momčadi. Igrali smo dobro cijelu sezonu i vjerujem da ćemo tako i nastaviti. Ova liga je za nas bila veliko iskustvo."

Riječ je tada dobio Metalurgov Aleksandar Petrovski nastavivši u sličnom tonu. "SEHA liga nam je jako dobro došla i apsolutno podržavamo njezin nastavak. Naš cilj je ispunjen samim plasmanom na ovaj turnir, ali naravno da se nadam finalu. Isto tako, nadam se da će biti i dosta gledatelja jer očekujem vrlo jake polufinalne dvoboje."

Drugi Metalurgov predstavnik Vančo Dimovski dodao je: "Mislim da će se nakon ovog turnira zaboraviti svi problemi s početka natjecanja. Bilo bi jako lijepo igrati u finalu, a Zagrepčanima dajem nešto veće šanse upravo zbog domaćinstva."

Makedonija će na ovom turniru imati još jednog predstavnika, a njega s klupe vodi veliki Veselin Vujović koji je najavio ogled Vardara i Croatia osiguranja. "Ja sam pomalo 'jugonostalgičar' u ovom smislu jer su mi strašno nedostajala gostovanja po Banja Luci, Zagrebu i ostalim gradovima i meni je ovo došlo kao melem na ranu. Trebalo je to i ranije organizirati. Želio sam da izvučemo Zagreb jer ne bi imalo smisla da dođemo ovdje i ne zaigramo protiv njih. Ne bojimo se nikoga i dat ćemo sve od sebe."

Trenerove riječi potvrdio je i Tihomir Doder: "Da, cilj nam je bio Final Four, ali zašto ga ne pokušati i osvojiti sad kad smo tu. Očekujem pobjedu Vardara."

Hrvatskog prvaka su na konferenciji predstavljali trener Ivica Obrvan i Zlatko Horvat. Trener zagrebačke momčadi svjestan je da neće biti nimalo lako, ali ne bježi od uloge favorita. Prije svega, moramo se osvrnuti na ono dobro što je ova liga donijela, a toga je bilo puno. Na završnici su definitivno četiri najbolje momčadi, a mi ne bježimo od uloge favorita. Međutim, svjestan sam da nam neće biti nimalo lako. Za Vardar moramo biti maksimalno spremni i koncentrirani ako mislimo u finale."

Zlatko Horvat je posljednji dobio mikrofon: "Sezona je bila jako naporna, a na to su se još nadovezale i kvalifikacije za London koje su igrali i Makedonci. Ipak, ja sam za ove utakmice potpuno spreman. Vardar je odlična momčad i maksimalno ih respektiramo, ali smatram da smo mi favoriti u tom susretu."

Nakon toga uslijedila su pitanja novinara koje najviše zanimalo kakva je budućnost regionalne lige na što je Šola odgovorio: "Budućnost SEHA lige nije upitna. Jedino otvoreno pitanje je pitanje sustava u idućoj sezoni. Svi sudionici su zadovoljni i u idućoj sezoni imamo namjeru značajno dignuti standard raznim certifikatima za dvorane i slično. Što se tiče širenja lige, aktualni su slovenski i mađarski klubovi. Slovence želimo, ali oni imaju još par tjedana za odluku dok su Mađari jako zainteresirani i s njima vodimo intenzivne pregovore."

Za kraj su svi treneri potvrdili da njihove momčadi dolaze u najjačim sastavima pa je sasvim sigurno kako će ovaj vikend u zagrebačkoj Areni biti itekako kvalitetnog rukometa.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava14.04.2012. u 08:10
    idemo na tekme..........
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik13.04.2012. u 22:42
    @idukar Znaci u sezoni u kojoj se pocela igrat SEHA liga Zagreb je uspio pobijedit Barcu probudio se Kopljar, Horvat je pokazo kakva je klasa a to nisu mogli kroz kontinuitet slabih utakmica u Hrvatskoj ligi, mladi igrači su jednom tjedno igrali protiv protivnika koji je osim Zagreba ili Nexea jaci... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2012. u 20:55
    Domača liga od deset klubova podigla bi razinu kvalitete u Hvatskoj.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2012. u 20:52
    Liga totalan promašaj
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo913.04.2012. u 15:02
    rider 11@  slažem se s tobom, sve stoji, ali cini mi se da iz razlicitih kutova ili stajališta gledamo na to, ja gledam iz perspektive našeg nogometa, kad bi se u nogometu dogodilo nešto slicno i kad bi imao te iste mane koje si ti naveo, taj nogomet bi bio dvije stepenice bolji i jaci od... [više na forumu]
    Ronaldo9