Zimski sportovi

Rangersi i Bruinsi poveli

Vedran Babić • petak, 13.04.2012.
Rangersi i Bruinsi poveli

Odigrane su prve utakmice doigravanja NHL-a i u preostala četiri susreta. Branitelji naslova, Boston Bruinsi, započeli su pobjedom, baš kao i New York Rangersi. San Jose je slavio u St. Louisu, a Phoenix je kod kuće savladao Chicago...

New York Rangers - Ottawa Senators 4:2 (1-0)

New York Rangersi poveli su protiv Ottawa Senatorsa nakon što su u prvoj utakmici slavili 4:2. Usprkos neigranju obrambenog dvojca, Sauera i Emingera, najbolja momčad Istoka u regularnom dijelu stigla je do pobjede. Do posljednjih deset minuta susreta Rangersi su vodili 4:0, a onda su Senatorsi uspjeli ublažiti poraz.

Ključnima su se pokazali pogoci Gaborika i Boylea u posljednje tri i pol minute druge trećine, za vrijeme perioda u kojem je izgledalo da Senatorsi imaju inicijativu. Osim spomenutog dvojca, pogotke za Rangerse postigli su još Callahan i Richards, a Anisimov je upisao dvije asistencije. Za Senatorse precizni su bili Alfredsson i Condra.

"Imamo osjećaj da cijele sezone igramo hokej kakav bismo trebali igrati u doigravanju. Ovako trebamo igrati, trebamo držati pak nisko, izmoriti suparnike i približiti se golu. Kada to činimo, uspješni smo", kaže kapetan Rangersa, Callahan. U subotu u Madison Square Gardenu na rasporedu je druga utakmica serije.

Boston Bruins - Washington Capitals 1:0 (OT) (1-0)

Tvrda utakmica između Bruinsa i Capitalsa odlučena je jednim jedinim pogotkom. U drugoj minuti produžetka Pouliot je asistirao Kellyju, a ovaj matirao Holtbyja za prvu pobjedu Bruinsa u seriji.

Domaćini su tijekom cijele utakmice bili bolji, ali novak Holtby na vratima Capitalsa bio je nesavladiv do tog pogotka Kellyja (29 obrana). 22-godišnjem čuvaru mreže to je bio debi u doigravanju NHL-a.

Kelly je o pobjedničkom pogotku rekao: "Možda se pak odbio od palice obrambenog igrača i promijenio smjer. Iznenadio sam se kad je ušao."

St. Louis Blues - San Jose Sharks 2:3 (OT) (0-1)

Da statistika ne znači previše potvrdila je prva utakmica Bluesa i Sharksa. U sva četiri međusobna dvoboja ove sezone Bluesi su upisali pobjedu, no u ovoj utakmici slavili su Sharksi i poveli s 1-0 u seriji.

No, nije moglo bez drame. Poslije 60 minuta igre rezultat je bio izjednačen (2:2), a nije se mijenjao ni poslije prvog produžetka. Tek je u trećoj minuti drugog produžetka San Jose zabio pobjedonosni gol preko Havlata, kojemu je to bio drugi pogodak na utakmici.

"Samo sam pokušavao uputiti udarac u okvir i ušlo je. Clowe je napravio odličan posao kod asistencije. Kad je pak ušao u mrežu, osjećaj je bio sjajan. Moja prva pomisao bila je da je vrijeme za malo odmora", izjavio je junak utakmice, Havlat. Inače, na vratima Sharksa veliki dio posla odradio je Niemi prikupivši 40 obrana.

Phoenix Coyotes - Chicago Blackhawks 3:2 (OT) (1-0)

Coyotesi nastavljaju s dobrim raspoloženjem. Nakon što su po prvi put poslije više od 30 godina osvojili diviziju, u prvoj utakmici doigravanja porazili su Chicago Blackhawkse s 3:2. I ovdje se utakmica rješavala u produžetku.

Pogodak odluke postigao je Hanzal. Prethodno su Blackhawksi izborili produžetke pogotkom Seabrooka svega 15 sekundi prije kraja. Baš poput Sharksa, i Coyotesi su imali svesrdnu pomoć svog vratara jer je Smith obranio čak 43 udarca.

Početkom utakmice Coyotesi su ostali bez svog najboljeg strijelca Vrbate, koji je zadobio udarac od Shawa. Blackhawksi su poveli u petoj minuti preko Toewsa, a Coyotesi preokrenuli u drugoj trećini preko Pyatta i Vermettea.

"Imali smo problema s pogreškama. Nismo se dovoljno kretali kada smo imali pak u svom posjedu, nismo napadali. Imali smo nekoliko izmjena i umorili smo se par puta", kazao je trener Chicaga, Joel Quenneville.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.04.2012. u 21:15
    Kao što rekoh, san jose će se našalit sa ST louisom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2012. u 15:16
    ovo će biti dobra noć predosjećaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmm,tvoje su oči boje ranog proljeća,noćni klub i kovalchuk rastura,također parise,brodeur brani, čekam vas,hajde rasturite ja brojim do tri
    Obrisan korisnik