Zimski sportovi

Tri momčadi traže iskupljenje

Vedran Babić • petak, 13.04.2012.
Tri momčadi traže iskupljenje

Petak u NHL-u donosi nove četiri utakmice. Detroit Red Wingsi, Pittsburgh Penguinsi i Vancouver Canucksi traže iskupljenje za poraze u prvim utakmicama, a Panthersi i Devilsi tek će otvoriti svoju seriju...

Florida Panthers - New Jersey Devils (0-0)

Panthersi i Devilsi posljednji će odigrati svoj prvi susret doigravanja. U stožeru Panthersa bilo je zanimljivo na dan utakmice pa je tako Garrison napustio trening nakon što ga je pak pogodio u nos, Sturm se vratio na led, ali teško da će nastupiti, a Bradley je trenirao po treći put otkako je u veljači zadobio potres mozga. Osim potonjeg, sigurno će nedostajati još Skille, koji neće nastupiti do kraja sezone. Kod Devilsa nedostaju Tallinder i Josefson.

Trener Panthersa Kevin Dineen je u "vratarskoj" dilemi, da li među vratnice staviti Theodorea ili Clemmensena. "Cijelu sezonu čekao sam do samog kraja, tako da ću još nekoliko sati razmisliti prije odluke", rekao je Dineen.

Devilsi, koji su završili kao šesta momčad Istoka, iza sebe imaju niz od šest uzastopnih pobjeda i s velikim samopouzdanjem iščekuju prvi susret. No, posljednji put kada su seriju započinjali u gostima i pobijedili bilo je 2006. godine.

Nashville Predators - Detroit Red Wings (1-0)

Najvažnija vijest za Nashville Predatorse bila je ostanak braniča Sheae Webera, koji je zbog udaranja Henrika Zetterberga dobio maksimalnu kaznu od 2.500 dolara, ali nije dobio ni jednu utakmicu kazne te će konkurirati za nastup u drugoj utakmici.

"Nismo bili disciplinirani. Nismo radili previše isključenja tijekom sezone i ako želimo pobijediti u seriji onda ćemo morati biti discipliniraniji. Mislim da ćete vidjeti to od nas večeras", poručio je Weber. Njegov suigrač Hall nije klizao na treningu u četvrtak te je njegov nastup prilično upitan. "Ako se bude osjećao bolje, nastupit će", rekao je trener Barry Trotz.

Trener Red Wingsa, Mike Babcock, nije previše očajavao zbog poraza u prvoj utakmici. "Trenirao sam s kondicijskim trenerom, trčao i oslobodio se bilo kakvog lošeg osjećaja koji sam imao. Krenuo sam naprijed." Valja spomenuti kako će Darren Helm propustiti preostali dio sezone nakon što se podvrgnuo operaciji desne podlaktice.

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers (0-1)

Hokejaši Philadelphia Flyersa u srijedu su ostvarili važnu pobjedu, iz dva razloga. Ne samo što su napravili prvi korak prema idućem krugu natjecanja, već su to napravili na impresivan način. Naime, poslije prve trećine gubili su s čak 3:0, da bi pogotkom Voračeka u produžetku došli do vodstva u seriji. Flyersi sada imaju priliku baciti Penguinse na koljena uoči "preseljenja" serije u Philadelphiju u nedjelju.

Trener Penguinsa, Dan Bylsma, svojim je igračima na treningu naglasio samo jednu stvar: napad. Kližite naprijed, dodajte naprijed, pucajte naprijed, rekao im je. Bylsma je na treningu uvježbavao neke nove varijante u igri s igračem više, no nije želio otkriti o kakvim se rješenjima radi. U prvoj utakmici Penguinsi nisu realizirali ni jednu od tri takve situacije.

U stožeru Flyersa svi su čvrsto na zemlji. Branič Kimmo Timonen priznao je da je njegova momčad imala sreće, a trener Peter Laviolette je rekao: "Ne zamaram se statistikom. Penguinsi su dobra momčad i bit će spremni za petak. Statistika neće previše utjecati na utakmicu", aludiravši na podatak da su Flyersi pobijedili u šest od posljednjih sedam utakmica na ledu Pittsburgha u Consol Energy Centeru.

Što se ozlijeđenih igrača tiče, Flyersima bi mogao nedostajati branič Bourdon (nije trenirao), a Penguinsima također branič Niskanen, koji je propustio zadnje tri utakmice i trenirao odvojeno od momčadi.

Vancouver Canucks - Los Angeles Kings (0-1)

A iskupljenje za poraz u prvoj utakmici traže i Vancouver Canucksi, koji će po drugi put odmjeriti snage s Los Angeles Kingsima. U prvoj utakmici Kingsi su protiv prvaka Zapada slavili 4:2.

Canucksi tada nisu mogli računati na Daniela Sedina, a čini se kako će se ista stvar ponoviti i u petak. Naime, Sedin u srijedu uopće nije trenirao, a u petak je odradio lagani klizački trening.

Ove dvije momčadi predstavljaju veliki kontrast u nastupima u doigravanju. Naime, Canucksi su u posljednjih osam navrata slavili u prvom susretu doigravanja, dok Kingsi traže svoj prvi prolaz poslije 11 godina. Utakmica u petak mogla bi biti ključna za konačni rasplet.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.04.2012. u 23:35
    dovoljno je samo da vancouver i pittsburg vcrs pobjede :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2012. u 21:15
    Vancouver-La 1, Pitt-Phila 1, Florida-New Jersey 2, Nashville-Detroit 1
    Obrisan korisnik