Zimski sportovi

Sharp i Bickell šokirali Phoenix

Ivan Dominik • nedjelja, 15.04.2012.
Sharp i Bickell šokirali Phoenix

Četiri susreta donijela je noć sa subote na nedjelju u NHL-u, a u njima su pobjede ostvarile sve momčadi koje su dosad bile u rezultatskom zaostatku. Tako su gostujuće pobjede ubilježili Ottawa, Washington i Chicago, dok su samo St. Louis Bluesi slavili na domaćem ledu. Tim su rezultatima serije izjednačene na 1:1 prije selidbe u druge gradove..

Teška, duga i zahtjevna utakmica viđena je u TD Gardenu gdje su domaći Bruinsi po drugi put ugostili Ovečkinove Capitalse. Ovoga puta se ponovila neefikasna utakmica u kojoj su obje ekipe bile koncentriranije na obranu, ali se nije ponovio pobjednik premda su aktualni prvaci imali sve u svojim rukama. Prvih je 20 minuta provedeno u ispitivanju snaga kao i veći dio drugog perioda, međutim krajem istog su uspjeli povesti Capitalsi jer je Troy Brouwer iskoristio asistencije Ovečkina i Karla Alznera zabivši za 1:0.

No, u trećoj trećini su se probudili domaći te su nakon nešto više od polovice igre u posljednjih 20 minuta uspjeli izjednačiti. Strijelac jedinog i pobjedničkog gola u prvoj utakmici, Chris Kelly je uz pomoć Briana Rolstona doveo Benoita Pouliota u situaciju u kojoj nije mogao pogriješiti. Rezultatom 1:1 je utakmica otišla u produžetke, a tek u njihovih drugih 20 minuta su Capsi uspjeli poentirati. Junak je bio Nicklas Backstrom koji je na asistenciju Marcusa Johanssona izjednačio seriju i odveo je u glavni grad SAD-a, a osim njega treba izdvojiti i sjajnog vratara Bradena Holtbyja na golu gostiju, koji je skupio fenomenalne 43 obrane.

U Madison Square Gardenu se nije ponovila prva utakmica u kojoj su NY Rangersi lako nadjačali goste iz glavnog grada Kanade, već se ovog puta dogodila gotovo suprotna stvar. Odlična igra gostiju je u vrlo teškoj utakmici ipak rezultirala pobjedom Senatorsa u produžetku, premda su domaćini imali vodstvo dva puta u susretu. Prvo od njih je u 11. minuti ostvario Anton Stralman, švedski branič u redovima Rangersa, međutim sredinom druge trećine je njegov gol anulirao još jedan švedski bek, ovaj put iz redova Ottawe, Erik Karlsson.

Od tada do početka trećeg perioda golova nije bilo, ali su Rangersi ponovno prvi došli do vodstva i to preko Briana Boylea. Na 2:2 je nakon mnogo muke i lova na prednost Rangersa izjednačio Nick Foligno te tako odveo utakmicu u dodatnu trećinu. Samo 77 sekundi se igralo u produžetku jer je Chris Neil svojim prvim i jedinim udarcem u okvir Henrika Lundqvista pogodio mrežu. Tako je Neil svoju momčad doveo u pozitivnu poziciju prije nego što se serija iz Velike jabuke preseli u Kanadu.

Nakon relativno šokantnog i iznenađujućeg domaćeg poraza u prvoj utakmici momčad Kena Hitchcocka konsolidirala se i bez poteškoća slavila u drugom dvoboju protiv San Jose Sharksa. Jaroslav Halak bio je neprikosnoven na golu te je sa 17 obranjenih udaraca Sharksa ostvario svoj prvi ovosezonski shutout u doigravanju. Jednu je trećinu zbog Halakove ozljede branio i Brian Elliot kojem niti jedan od 12 udaraca s koliko ih se suočio, nije prošao u mrežu.

U napadačkom su dijelu Bluesi zabili po jedan gol u svakoj trećini, a seriju je otvorio Vladimir Sobotka nakon minutu i pol igre u prvoj trećini. Sredinom druge trećine surađivali su T.J. Oshie i David Backes, a ovaj potonji je bio egzekutor, dok je konačni rezultat 25 sekundi prije kraja postavio Andy McDonald na drugu Oshiejevu asistenciju i prvu Alexa Pietrangela. Bila je to jedina glatka pobjeda večeri te utakmica koja je završila nakon 60 minuta igre.

Šestorka večeri

Braden Holtby (WSH) – 43 obrane, 97,7 posto
Keith Yandle (PHX) – 2 asistencije, 2 boda
Karl Alzner (WSH) – 1 asistencija, 1 bod
Bryan Bickell (CHI) – 2 gola, 2 boda
Antoine Vermette (PHX) – 2 gola, 2 boda
Chris Neil (OTT) – 1 gol, 1 bod

Posljednja utakmica večeri igrana je u Arizoni gdje je domaći Phoenix tražio drugu pobjedu protiv Chicago Blackhawksa, kako bi si olakšao put do polufinala. Međutim, prvaci iz 2010. imali su drugačije planove. Hawksi su polako rasli u igri te su stoga u prvoj trećini dozvolili dva gola Phoenixu za koji su zabijali bivši igrači Columbusa Raffi Torres i Antoine Vermette, dok je jedini gol Chicaga u prvoj trećini bio djelo Bryana Bickella. U drugoj je trećini svaka ekipa dala po jedan gol, za domaće ponovno Vermette, a za goste Bollig.

No, ključni se trenutak utakmice dogodio pri vodstvu od 3:2 domaćina kada je šest sekundi prije kraja u infarktnoj završnici Patrick Sharp zabio za izjednačenje te donio spas svojoj ekipi. Tada je splasnula igra Coyotesa, a Hawksi su dobili na moralu te su nakon manje od 11 minuta igre u prvom produžetku pobijedili drugim golom Bickella, koji je postao junak Vjetrovitog grada u koji se serija seli već za nekoliko dana.

NHL liga, subota 14. travnja 2012., četvrtfinalne serije:

Istočna konferencija:
Boston Bruins – Washington Capitals 1:2 (2OT)
NY Rangers – Ottawa Senators 2:3 (OT)

Zapadna konferencija:
St. Louis Blues – San Jose Sharks 3:0
Phoenix Coyotes – Chicago Blackhawks 3:4 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.04.2012. u 14:35
    Pa kakvi pehisti ovi Kojoti to je strašno, 2 utakmice za redom primaju gol pred sami kraj, sreća bar su prvu pobijedili...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2012. u 10:30
    nije fer prema phoenixu...primili su gol 4 sekunde prijje kraja..jos onaj kreten se počne "igrat" sa pakom,izgubi ga i ovi zabiju gol..ne mogu vjerovat...mrzim takve sretnike kao što su sinoć bili chicago..
    Obrisan korisnik