Zimski sportovi

Iskupljenja u Phillyu i L.A.-u

Krešimir Ferlak • nedjelja, 15.04.2012.
Iskupljenja u Phillyu i L.A.-u

Četiri utakmice donosi nedjelja, a veliki favoriti za Stanley Cup su u velikim problemima. Pittsburghu i Vancouveru su nužne gostujuće pobjede da bi ostali na životu. Detroit se vratio kući s jednom pobjedom, dok Florida i New Jersey igraju tek drugu utakmicu svoje serije.

Detroit Red Wings – Nashville Predators (1-1)

Dan će matinejom otvoriti Red Wingsi i Predatorsi. Prve dvije utakmice su pokazale ono što se i očekivalo, da će ovo biti neizvjesna i izjednačena serija. Detroit je više pokazao u prvom susretu koji je pripao Nashvilleu, dok su u drugom nešto aktivniji bili Predatorsi, ali pobjeda je otišla na drugu stranu.

Detroit se vraća u svoju Joe Luis Arenu, gdje su ove sezone sjajni, jedina su ekipa s 31-om domaćom pobjedom. No, zadnjih mjesec dana nisu bili tako uvjerljivi, uostalom zadnji susret između ove dvije ekipe u Detroitu, Nashville je prije dva tjedna dobio s glatkih 4:1. Oni još nisu sigurni hoće li im se za treću utakmicu vratiti Hal Gill, o tome će se odlučiti neposredno prije susreta koji započinje već u podne po lokalnom vremenu.

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins (2-0)

Vratari, a pogotovo obrane uzele su godišnji odmor u prve dvije utakmice ove serije. Postignuto je čak dvadeset golova, primjera radi, serija Bostona i Washingtona ponudila je četiri pogotka u dva susreta. Za gledatelje (pogotovo neutralne) sjajno, ali trenerima se diže kosa na glavi od tolikih pogrešaka. Pogotovo se to odnosi na trenera Penguinsa Dana Bylsmu koji mora pod hitno zakrpati rupe u obrani i poraditi na samopouzdanju igrača.

Kevin Bieksa, branič Vancouvera:˝Mene ne zanima što se događalo u prošlosti, pogotovo s ekipama koje nismo mi. Ne treba nam posebna motivacija jer znamo da nas pobjeda u ovoj utakmici vraća u seriju i jedino se na to koncentriramo. Mi znamo da se možemo vratiti.˝

Imao je Pittsburgh vodstvo od 3:0 u prvoj, 2:0 u drugoj utakmici, ali ostali su praznih ruku. Cinici bi rekli ˝bolje da puste prvi gol˝, ali činjenica je da se puno toga brzo mora promijeniti, jer ako danas izgube, biti će jednom nogom u ponoru. Napad je svoje odradio i tu za Pittsburgh nema velikih problema, a sada je prava prilika za iskupljenje na ledu ljutih rivala, te da pokažu kako znaju igrati kao momčad. Novih problema s ozljedama nema i obje ekipe bi trebale nastupiti u istim sastavima kao i u zadnjoj utakmici.

Florida Panthers – New Jersey Devils (0-1)

Čini se da je pritisak prve utakmice doigravanja nakon dvanaest godina igračima Floride bio prevelik, te su u prvom periodu gledali kako im Devilsi pune mrežu. Kada su se probudili, bilo je prekasno, i gosti iz Newarka su odnijeli prvu pobjedu. Nedjelja je prilika za izjednačenje, a njega će Panthersi loviti u punom sastavu. Marco Sturm je spreman nakon lakše ozljede i zauzeti će svije mjesto u četvrtom napadu Floride.

Devilsi su uzeli prvu pobjedu koja im je donijela veliko olakšanje, a Martinu Brodeuru stotu pobjedu karijere u doigravanju. No, znaju da zadnja dva perioda nisu bili na razini i to je nešto što moraju popraviti u drugoj utakmici. Florida traži pobjedu pod svaku cijenu i pritisak na obrambeni korpus New Jerseya sigurno će biti velik. Trener Peter DeBoer je rekao da će mladi švedski branič Adam Larsson dobiti priliku u barem jednoj utakmici seriji, no vjerojatno će to biti tek kada se serija preseli u Newark.

Los Angeles Kings – Vancouver Canucks (2-0)

Ryan Suter, branič Nashvillea:˝Naravno da je to težak teren za igrati i pobijediti. No, ako želimo proći dalje moramo pobijediti u njihovoj dvorani. Ne gledamo na to kao da je to nemoguće, jer smo već tamo slavili. Činjenica je da ako ćemo igrati kako znamo, imamo šanse za pobjedu.˝

Prošle sezone Vancouveru je jedna pobjeda nedostajala da uzmu Stanley Cup, a sada bi im jedna pobjeda u prvom krugu bila skoro od jednakog značenja. Jer, svi znamo koliko se teško vratiti nakon 0-3 u seriji. Takav rezultat Canucksima prijeti, ako ne poslože svoje redove i odigraju angažiranije u Staples Centru. To će pokušati ostvariti opet bez Daniela Sedina, koji nije niti doputovao s momčadi u Los Angeles. Pitanje je hoće li na golu startati Roberto Luongo ili Cory Schneider. Trener Alain Vigneault je kazao da je odluku donio, ali vratarima je još nije priopćio.

Kod domaćina se osjeti uzbuđenje, ali i oprez, jer znaju da su dosta sretno i spretno došli s dvije pobjede kući. Junak druge pobjede bio je kapetan Dustin Brown, koji je postigao čak dva pogotka s igračem manje, a slična junaštva vjerojatno će biti potrebna i u ovoj trećoj utakmici. Za Kingse je ipak najvažnija vijest da Jonathan Quick i dalje brani sjajno, a kada je tako, onda je i ekipa puna samopouzdanja i spremna za velike pothvate.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!