Rukomet

Obrvan: "Ne vidim razlog za ostavku"

Iz Arene:Zvonka Keliš • nedjelja, 15.04.2012.
Obrvan: "Ne vidim razlog za ostavku"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski prvak, CO Zagreb, u Regionalnoj je rukometnoj ligi osvojio treće mjesto, no ono što je nakon slavlja nad slovačkom momčadi sigurno jest kako i trener Ivica Obrvan, ali i njegovi igrači žale za finalom, a upravo zbog polufinalnog poraza Obrvana se priupitalo i njegovu ostanku, odnosno, odlasku s mjesta trenera. S druge strane, trener Tatran Prešova, je, pak, mogao biti zadovoljan kako igrom svoje momčadi tako i osvojenim četvrtim mjesto.

Rukometaši Tatran Prešova na Final foura Regionalne rukometne lige pretrpjeli su dva uzastopna poraza te su tako osvojili četvrto mjesto: "Četvrto mjesto za nas je sasvim očekivano, ipak smo se za treće mjesto borili sa Zagrebom koji je na kraju zasluženo slavio. Vodili su gotovo cijelo vrijeme, mi smo tek u jednom trenutku poveli te smo sedam, osam minuta vodili, no vrhunska se ekipa prepoznaje ako se razlika stvori u pet minuta iako se vodi njih 55. Zagreb je danas svakako bila bolja momčad", izjavio je netom nakon poraza u susretu za treće mjesto, trener Slovaka, Đorđe Rašić.

Zadovoljan, ali razočaran

Trener hrvatskog prvaka mogao je biti sretan zbog osvojenog treće mjesta u Regionalnoj ligi, no sigurno je kako bi mu borba za prvu poziciju bila draža: "Imamo problema s Kopljarom koji je ponovno osjetio mišić gluteusa, tako da nismo potpuni, no sve u svemu zadovoljan sam pobjedom,ali i razočaran što nismo u finalu."

Dvoboj za treće mjesto donio je sraz dviju poraženih momčadi prvoga, polufinalnog dana Final foura SEHA lige: "Teško je bilo igrati nakon minimalnog poraza od Metalurga, a vjerujem da ni Zagrebu nije bilo lako nakon istog poraza od Vardara. Možda je za Zagreb bolje da je sada odigrao slabije, a i trener je vjerojatno tempirao formu za susret s Kielom koji je na rasporedu sljedeće subote iako je vjerovao da Zagreb može slaviti u oba susreta na Final fouru."

"Zadovoljan sam što moje ekipe tiče, njihovom igrom i načinom na koji smo predstavili Slovačku i naš grad. U obrani je to bilo korektno, no u napadu je naš najbolji strijelac, Kristopans, bio umoran budući da je obje utakmice odigrao svih 60 minuta, a mi nemamo zamjenu za njega na desnom vanjskom", pojasnio je Rašić.

Prokomentirao je trener Rašić i ostale probleme unutar njegove momčadi, ali i nadodao kako vjeruje u Zagrebovu snagu i slavlje nad njemačkim viceprvakom u četvrtini finala Lige prvaka: "Odigrali smo danas bez desnog krila koje je povrijedio zglob te smo na njegovu poziciju stavili pivota. To je, dakako, bila otežavajuća okolnost, no i da smo imali zamjene Zagreb bi vjerojatno slavio, a budite sigurni da će u subotu pobijediti i Kiel."

Nakon trenera Rašića riječ je pripala i domaćem treneru, Ivici Obrvanu, koji se složio kako susret za treće mjesto nije bio nimalo lak: "Ova je utakmica za obje ekipe bila vrlo teška, kako psihički tako i fizički, a nije imala ni previše svrhe, naime, obje ekipe su dan ranije izgubile u borbi za finale."

"Odradili smo utakmicu kao što smo trebali, no ipak smo očekivali naše finale i susret s Metalurgom. Prije jučerašnje utakmice neki su nas odmah vidjeli u finalu što je možda bila greška. Međutim, moramo se suočiti s trećim mjestom jer nas čeka još mnogo teških utakmica poput onih s Nexeom i Kielom", kratko je kazao Zagrebov David Špiler.

"Teško je bilo motivirati momčad, pokušao sam u obje tekme štedjeti snagu svojih igrača iako smo, naravno, htjeli pobijediti. Međutim, htjeli smo biti što manje potrošeni za srijedu i Nexe, kao i za Kiel u subotu", dodao je Obrvan.

Osvrnuo se trener Zagrebaša još jednom i na polufinalni poraz od Makedonaca: "Protiv Vardara nismo blistali te je on u sasvim otvorenoj utakmici zasluženo pobijedio te nam je tako pokvario planove da igramo u finalu i pokušamo osvojiti prvo mjesto u Regionalnoj ligi."

Nakon osvajanja trećeg mjesta, treneru Obrvanu na tiskovnoj je konferenciji postavljeno i pitanje o njegovu ostanku, odnosno, odlasku s klupe CO Zagreba: "Ne znam razlog zbog kojeg bih nakon dosega i uspjeha u ovoj sezoni trebao odstupiti, no ukoliko uprava smatra da nije zadovoljna mojim radom to je druga stvar", kazao je Obrvan te nastavio: "Do današnje utakmice nisam s nikim razgovarao te smatram da jedna utakmica, kakva god ona bila, ne može izbrisati više nego dobar rukomet i odličan rezultat koji smo napravili do danas. Međutim, vodstvo kluba je to koje odlučuje na kraju."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.04.2012. u 12:18
    Baš mi je gušt čitat komentare kad većina napada kvazinovinare koji postavljaju ovakva pitanja. Zašto ostavka, pa porazi su sastavni dio sporta!! Kod nas bi svi trebali otići nakon jednog poraza, a divimo se strancima kad neki trener bude na svom mjestu i po više desetaka godina (kao npr. Ferguson... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2012. u 08:22
    Zagovaranje trenera koji vodi ekipu na ovakav način. da li po nečijoj naredbi ili ne, čemu, Zagreb igra loše i to samo zbog nečijih odluka koje kvare ekipu i igru, da li su to trenerove odluke ili ne to je njegov problem jer on je trener.
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo915.04.2012. u 22:37
    problem je šta to nisu novinari, oni ne prate ništa, oni ne idu na neke događaje pa da dobe neke informacije iz prve ruke, svi portali ili skoro svi danas prepisuju jedni od drugih, na jednom portalu procitaš nest ideš na drugi identicno štivo, ono wtf? i to je naše novinarstvo, zato je i normalno... [više na forumu]
    Ronaldo9
  • Obrisan korisnik15.04.2012. u 21:41
    ostavka?pa nije ovo naša domaća liga,nema više za protivnike Sisciu,Zamet i slične ekipe!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2012. u 21:32
    ostavka bi bio moralan čin posli ovakve balmaže
    Obrisan korisnik