Zimski sportovi

Video: Quick izludio Canuckse

Ante Jukić • ponedjeljak, 16.04.2012.
Video: Quick izludio Canuckse

Dvije momčadi iz najužeg kruga favorita za osvajanje Stanley Cupa nalaze se na pragu eliminacije već u prvom krugu doigravanja. Pittsburghu i Vancouveru trebat će pravo čudo u nastojanju da produže sezonu, nakon što su u nedjelju upisali i treći poraz protiv Philadelphije, odnosno Los Angelesa. Nashville je, pak, ponovno poveo protiv Detroita, dok je serija Floride i New Jerseyja izjednačena.

Predatorsi su ekspresno vratili prednost domaćeg leda koju su izgubili samo dva dana ranije. Golovi u pravo vrijeme i raspoloženi Pekka Rinne na vratima odveli su goste iz Nashvillea do 3:2 pobjede u nedjeljnoj matineji u Joe Louis Areni i 2-1 vodstva u seriji protiv Detroit Red Wingsa.

Shea Weber je već u trećoj minuti utakmice pogodio za 1:0 Predatorsa, a novi šok za domaće navijače stigao je na startu druge trećine, kada Kevin Klein udvostručuje prednost svoje momčadi. Red Wingsi su se u igru vratili pet minuta prije odlaska na drugi odmor golom Pavela Dacjuka, ali tada je na scenu stupio Pekka Rinne. Finski vratar, koji je do kraja utakmice ubilježio 43 obrane, čuvao je minimalno vodstvo svoje momčadi sve do same završnice, u kojoj je Sergej Kosticin pogotkom iz kontranapada otklonio sve dvojbe oko pobjednika. U zadnjoj minuti utakmice Henrik Zetterberg je ublažio poraz Red Wingsa, pobrinuvši se tako da i treća utakmica bude okončana minimalnom razlikom. Nema što, Predatorsi i Red Wingsi zasad u potpunosti ispunjavaju sve najave uoči početka ove serije.

Isto se, pak, ne može reći za seriju Pittsburgha i Philadelphije, koja je otišla u potpuno neočekivanom smjeru. Nakon što su na nevjerojatan način izgubili dvije utakmice u svome Consol Energy Centru, Penguinsi su sinoć popili novu gorku pilulu. Flyersi su s visokih 8:4 stigli do treće pobjede u seriji, tako da će u srijedu imati priliku učiniti ono čemu se nitko nije nadao uoči početka doigravanja - "pomesti" svoje velike rivale.

Za razliku od uvodne dvije utakmice serije, u sinoćnjoj su Penguinsi bili ti koji su većim dijelom utakmice lovili zaostatak, no Flyersi su svoju prednost znali sačuvati. Posljednji trzaj gostiju u ovom dvoboju bio je pogodak Staala, kojim su Penguinsi smanjili na 5:4 četiri minute prije kraja druge trećine. Nakon toga, Flyersi su nanizali tri gola (Simmonds, Giroux i Talbot), za konačnih 8:4 i ogromno 3-0 vodstvo u seriji. Po dva pogotka za Flyerse postigli su Briere, Talbot i Read, dok su dvostruki strijelci za Penguinse bili Neal i Staal.

Još jedna "metla" na vidiku je u Los Angelesu, gdje su Kingsi noćas upisali i treću pobjedu protiv Vancouver Canucksa. Domaćinima je za pobjedu bio dovoljan samo jedan pogodak, onaj Dustina Browna iz sedme minute posljednje trećine, budući da je Jonathan Quick ponovno bio maestralan. Gosti iz Kanade pošteno su "izbombardirali" vrata Kingsa, no Quick je imao rješenje za svaki od njihova 41 pokušaja, osiguravši tako momčadi iz Los Angelesa priliku da ovu seriju zaključe već u četvrtoj utakmici, koja je na rasporedu u srijedu.

Na drugom kraju kontinenta, Florida i New Jersey odigrali su drugu utakmicu svoje serije. Nakon trijumfa Devilsa u prvom dvoboju u Sunriseu, Panthersi su noćas uzvratili pobjedom 4:2, tako da momčadi u Newark putuju izjednačene. Dva pogotka Weissa i jedan Goca donijeli su Panthersima visoko 3:0 vodstvo nakon dvije trećine, prije nego su Devilsi u posljednjoj dionici itekako zabrinuli domaće navijače. U samo dvije minute nakon povratka s drugog odmora gosti su preko Zajaca i Kovalčuka stigli na gol zaostatka, a drama je vrhunac dosegnula u samoj završnici, kada je ruski napadač propustio veliku priliku za izjednačenje. U posljednjoj sekundi utakmice, Fleischmann je pogodio praznu mrežu Devilsa i postavio konačnih 4:2.

NHL doigravanje, rezultati, 15.04.2012.:

Istočna konferencija, četvrtfinale:

Florida - New Jersey 4:2 (1-1)
Philadelphia - Pittsburgh 8:4 (3-0)

Zapadna konferencija, četvrtfinale:

Los Angeles - Vancouver 1:0 (3-0)
Detroit - Nashville 2:3 (1-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.04.2012. u 16:40
    Kao što rekoh Flyersi još od pretprošle sezone i Finala Stanley Cupa slažu potentnu momčad...Inače su imali kronične probleme sa golmanima al Ilija je tu Ubrizgao samopouzdanja.. da je Pronger još sposoban za igru ODMAH bi Flyerse proglasio šampionima...!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2012. u 14:39
    philadelphia i rangersi favoriti za naslov.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2012. u 09:18
    jbg pingvini na krive ste naletili, ova phily je predobra
    Obrisan korisnik