Košarka

Planinić: "Stekli smo kulturu pobjeđivanja"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 16.04.2012.
Planinić: "Stekli smo kulturu pobjeđivanja"
Foto: EPA

Zoran Planinić osvojio je s Himkijem naslov pobjednika ovosezonskog izdanja Eurokupa, a ujedno je i proglašen za najkorisnijeg igrača završnog turnira. Izrazito je zadovoljan odrađenim poslom...

Pobjedom u finalu Eurokupa protiv Perasovićeve Valencije Himki je pospremio trofej u svoje vitrine, ali i osigurao nastup u Euroligi iduće sezone.

"Mislim da je Himki odradio sjajnu sezonu, a ovim slavljem skinuli smo veliki teret s leđa. Igrajući Eurokup znali smo da moramo otići do kraja jer je bilo lakše pobijediti neke protivnike u ovom natjecanju nego se za Euroligu boriti protiv CSKA Moskve u ruskom prvenstvu. Naporno smo radili, svi su dali svoj doprinos i mislim da smo zasluženo pobijedili", izjavio je poslije utakmice Zoran Planinić, koji uz Krešimira Lončara predstavlja hrvatske boje u redovima ruske momčadi.

Planinić se prisjetio početka sezone i neplaniranog poraza: "Charleroi nas je izbacio iz Eurolige i to je donijelo dosta loših stvari, ali donijelo je i neke dobre jer je ova momčad - koja je na okupu dvije godine - stekla kulturu pobjeđivanja".

"U Euroligi bi nam bilo teže, a u budućnosti se nikad ne zna. Sada smo bolje pripremljeni i za to natjecanje", dodao je hrvatski košarkaš.

Nekoliko je riječi posvetio i samom finalu protiv Španjolaca te je imao pohvale i na račun svojih protivnika.

"Znali smo da moramo biti agresivni jer je Valencia dobra momčad. Trebalo je pritisnuti Španjolce od početka i to nam je pošlo za rukom. Fridzon i Quinn su napravili odličan posao kada sam ja skupio osobne pogreške i prije svega je to bila momčadska pobjeda. Svi koji vole košarku mogli su uživati, bilo je nevjerojatno", zaključio je Zoran Planinić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.04.2012. u 16:15
    kakav balin od igrača.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2012. u 15:47
    Evo kakve igrače naši "znalci" škartiraju iz repke...
    Obrisan korisnik