Košarka

Perasović: "Prokockali smo svoju šansu"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 16.04.2012.
Perasović: "Prokockali smo svoju šansu"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski trener na klupi Valencije, Velimir Perasović, nije uspio u svom naumu da u Rusiji osvoji trofej Eurokupa. Španjolski je predstavnik poražen u finalu, a Perasović je izdvojio ključni, promašeni šut te imao primjedbu na suce...

"Tužni smo jer smo propustili veliku priliku podići trofej i odnijeti kući i titulu i sve ono što naslov pobjednika nosi", jasan je bio Velimir Perasović, trener Valencije, nakon što je Himki pobijedio u završnici finalnog susreta.

Perasović se osvrnuo na trenutke koje smatra ključnima za takav rasplet: "Imali smo svoju šansu sve do posljednjih minuta, no prokockali smo je kada smo kod 66:66 promašili tricu, a Himki je bio uspješan u svom napadu. Nakon toga nam je ponestalo opcija".

Međutim, u igri je bio još jedan čimbenik, izjavio je hrvatski stručnjak poslije utakmice: "Suci su nas oštetili u zadnje dvije minute. Ne shvaćam kako se uopće može dogoditi ono što su radili, ali bolje je ne pričati o tome".

Svoje je mišljenje o finalu Eurokupa ponudio i trener pobjedničke momčadi, Rimas Kurtinaitis, koji je istaknuo zajedništvo, unatoč činjenici što Himki u Zoranu Planiniću ima i najkorisnijeg igrača turnira.

"Igrali smo za ovo slavlje proteklih sedam mjeseci. Sretan sam zbog Planinićevog priznanja, no imamo 12 jednako dobrih igrača i svi su dali obol pobjedi, svi su zajednički pritisnuli kada je trebalo. Pokazali smo Europi da smo spremni za Euroligu", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!