Zimski sportovi

Bluesi bez Halaka u San Joseu

Vedran Babić • ponedjeljak, 16.04.2012.
Bluesi bez Halaka u San Joseu

Prvi dan novog tjedna donosi nam nova tri okršaja u doigravanju NHL-a. Na rasporedu su treće utakmice serija, a rezultat u svim utakmicama je izjednačen. Tko će prijeći u prednost i napraviti koračić prema idućem krugu?

Ottawa Senators - New York Rangers (1-1)

Huk s tribina dvorane Scotiabank Place pokušat će ovog ponedjeljka "pogurati" hokejaše Ottawa Senatorsa do druge pobjede u seriji protiv New York Rangersa, najbolje momčadi Istoka u regularnom dijelu sezone. No, velika je vjerojatnost da će Sensi trijumf morati izboriti bez svog kapetana Daniela Alfredssona, koji je u drugoj utakmici zaradio lakat u glavu od strane Carla Hagelina te će njegov nastup biti upitan do posljednjih trenutaka. Kao tračak nade navijačima Senatorsa može poslužiti činjenica da je Alfredsson trenirao s ostatkom momčadi u ponedjeljak.

Hagelin je dobio tri utakmice suspenzije, no neće jedini propustiti treći susret. Suspenziju, ali od jedne utakmice, dobio je i igrač Senatorsa, Matt Carkner, zbog udaranja Briana Boylea.

Vidjet ćemo. U ponedjeljak ujutro sam se osjećao prilično dobro. Na utakmici ćemo odlučiti hoću li nastupiti", rekao je 39-godišnji Alfredsson, koji je bio članom Ottawe svake sezone od 1995./1996. izuzev jedne (04/05). "Treba biti opušten. Nećemo ništa forsirati. Što se manje živcirate, to ćete si više pomoći", dodao je.

U odsustvu Hagelina trener Rangersa John Tortorella morat će unijeti određene promjene u sastavu. No, bez obzira na ime Hagelinove zamjene cilj je isti - pobjeda. Podsjetimo, Rangersi još od 2008. godine čekaju na prolaz u doigravanju i njihovi navijači polako postaju nestrpljivi.

Washington Capitals - Boston Bruins (1-1)

Branitelji naslova nisu uspjeli iskoristiti početnu prednost domaćeg leda te u Washington sele sa samo jednom pobjedom u seriji. U dvjema utakmicama u Bostonu postignuto je ukupno samo četiri pogotka, a jednako tvrda i teška utakmica očekuje se i ovog ponedjeljka.

Iz tabora Bruinsa najavljuju pojačanu fizičku igru, no morat će biti jednako efikasni kao u regularnom dijelu ako žele "preskočiti" Capitalse, koji su prikazali vrlo kvalitetnu obrambenu predstavu u prve dvije utakmice. Capitalsi ove sezone nisu bili odveć konstantni i bit će zanimljivo vidjeti mogu li i pred svojim navijačima nastaviti s dobrim partijama kao što je to bio slučaj u Bostonu.

Iz redova Capitalsa stižu vijesti da će od prve minute krenuti vratar Braden Holtby s obzirom da Michal Neuvirth još nije spreman, a Tomaš Vokoun uopće ne kliže. Kod Bruinsa, drugi vratar Tuukka Rask također nije spreman, a branič Adam McQuaid nije ni otputovao u glavni grad SAD-a.

San Jose Sharks - St. Louis Blues (1-1)

Do promjene na vratima doći će i u sastavu St. Louis Bluesa. Jaroslav Halak još se nije u potpunosti oporavio od ozljede donjeg dijela leđa zadobivene u subotu pa će ga zamijeniti Brian Elliott. Drugi vratar bit će Jake Allen, kojeg su Bluesi pozvali natrag iz Peorije (AHL).

"Imamo sreće jer smo u situaciji u kojoj imamo dva dobra vratara. Obojica su igrali praktički u svakoj dvorani i igrali su dobro. Uopće nismo oslabljeni", poručio je trener Bluesa, Ken Hitchcock.

Sharksi će u trećoj utakmici moći računati na svog napadača Dominica Moorea, koji je slomio nos u prethodnoj utakmici. Trener Sharksa Todd McLellan u najavi susreta je izjavio:

"U doigravanjima je uvijek puno emocija. Vidimo to u svakoj utakmici. Sve se svodi na to da morate zabiti jedan gol više od suparnika. Moramo kontrolirati svoje osjećaje, koncentrirati se na ono što je pred nama i ne zamarati se previše drugim stvarima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.04.2012. u 20:40
    LET'S GO BRUINS!
    Obrisan korisnik