Nogomet

Video: Srna potvrdio pobjedu Šahtara

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 16.04.2012.
Video: Srna potvrdio pobjedu Šahtara
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski reprezentativac Darijo Srna upisao se u strijelce u pobjedi svog Šahtara nad Zorjom. Postigao je posljednji pogodak na susretu, a prethodno je upisao i asistenciju.

Borba za titulu u ukrajinskom nogometnom prvenstvu se nastavlja, a čelno mjesto je momčad Šahtara zadržala pobjedom protiv Zorje. U njoj je s pogotkom i asistencijom sudjelovao i hrvatski reprezentativac Darijo Srna.

Mrežu domaćina načeo je Mhitarjan nakon osam minuta igre, nakon što u mrežu pospremio ubačaj Srne s desne strane. U 16. minuti je Teixeira povisio prednost, dok je već u 31. minuti bilo 0:3 nakon realiziranog jedanaesterca Adriana.

Gosti su smanjili u 72. minuti, ali je ubrzo pobjeda kluba iz Donjecka potvrđena. Prvo je ponovno zabio strijelac prvog pogotka, a potom je stvar dovršio Srna. Zabio je iz slobodnog udarca u 77. minuti, kad je lijepo pogodio u bliži kut domaćeg gola.

Šahtar je nakon osvajanja sva tri boda u 27. kolu ukrajinskog prvenstva ostao na prvoj poziciji sa 70 bodova, dok je na jednakom učinku, ali s nešto lošijom gol razlikom kijevski Dinamo. U slučaju iste situacije na kraju sezone, igrat će se "majstorica" za prvaka.

Ukrajinska liga, 27. kolo:
Zorja - Šahtar 1:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.04.2012. u 00:40
    dobar
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2012. u 23:43
    njegovim suigračima fali entuzijazma... mogli su barem malo življe proslavit bez obzira što je peti gol...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2012. u 23:20
    brao
    Obrisan korisnik