Zimski sportovi

Favoriti preuzimaju kontrolu

Krešimir Ferlak • utorak, 17.04.2012.
Favoriti preuzimaju kontrolu

Ponedjeljak je donio tri gostujuće pobjede, a njih su ostvarile ekipe koje su u doigravanje ušle u statusu favorita. Rangersima je kod Ottawe za slavlje bio dovoljan jedan pogodak, dok su Boston i St.Louis slavili identičnim rezultatom od 4:3.

Ottawa Senators – New York Rangers 0:1 (1-2)

Vratari u prve dvije utakmice ove serije nisu bili preveliki faktor. Više se pričalo o događajima na, ali i izvan leda. Suspenzije su tako zaradili napadač Rangersa Carl Hagelin, koji je dobio tri utakmice kazne, dok je Ottawin branič Matt Carkner zaradio jedan susret mirovanja. Zbog naleta Hagelina, Daniel Alfredsson je zaradio potres mozga, pa su Senatorsi ovu utakmicu odigrali bez svog kapetana.

No, i bez njega su domaćini puno napadali, uputili su čak 39 udaraca prema golu Njujorčana, ali Henrik Lundqvist je još jednom podsjetio zašto je glavni kandidat za ovosezonski Vezina Trophy kao najbolji vratar lige. On je zaključao svoju mrežu, a onda je njegovim napadačima preostalo da obave svoj dio posla.

U tome su uspjeli tek u 48. minuti, kada Brian Boyle prvi reagira na odbijanac poslije udarca Dana Girardija i pogađa mrežu domaćina. Rangersi su sačuvali tu minimalnu prednost do kraja, poveli u seriji, te ponovno vratili prednost domaćeg leda.

Washington Capitals – Boston Bruins 3:4 (1-2)

Brian Rolston, napadač Bostona:˝U doigravanju nema previše ljepote, osim možda nešto u seriji Penguinsa i Flyersa, no većinom nećete vidjeti previše lijepih akcija i pogodaka. Važno je ostati fokusiran, te ne dopustiti da vas ponesu emocije. Igrati između dva zvižduka sudaca i igrati punom snagom svaku izmjenu.˝

Prva dva susreta sve serije otišla su u produžetak i donijela su samo četiri pogotka. U trećem susretu vidjeli smo ih čak sedam, a da i ova utakmica ne ode u produžetak pobrinuo se kapetan Bostona Zdeno Chara, koji je zabio manje od dvije minute prije kraja i donio Bruinsima važnu pobjedu.

Prvu trećinu s prednošću su završili domaćini, nakon što je s igračem više zabio Aleksandar Semin. Izjednačenje na samom otvaranju druge dionice donosi Rich Peverly, ali samo trinaest sekundi kasnije vodstvo Capitalsima poslije sjajnog solo prodora vratio je Alex Ovečkin. Na drugi odmor se ipak otišlo s 2:2 jer je sredinom trećine za goste pogodio Daniel Paille.

Prvo vodstvo Bostonu donosi Brian Rolston, a nakon što je izjednačio Brooks Laich činilo se da ćemo opet gledati produžetke. No, tako nije mislio Chara, koji bombom s plave linije pogađa mrežu domaćina za veliko slavlje Bruinsima.

San Jose Sharks – St.Louis Blues 3:4 (1-2)

Istim rezultatom kao i gore opisana utakmica, završio je susret između Sharksa i Bluesa. Ali ovdje je situacija bila ipak nešto drugačija. Od početak druge trećine, St.Louis je preuzeo kontrolu nad utakmicom, imali su u trećem dijelu i tri pogotka prednosti, a Sharksi su u posljednjim minutama tek uspjeli malo ublažiti poraz.

Gosti su poveli s igračem više u petnaestoj minuti, a svoj treći pogodak doigravanja postigao je Patrik Berglund. Samo dvije minute kasnije na isti način izjednačuje Brent Burns.Na samom otvaranju drugog dijela prednost gostima vraća Andy McDonald, a sredinom perioda povećanje donosi iskusni Jason Arnott.

Pobjedničkim golom na kraju se pokazao onaj Alexa Steena iz prve minute trećeg perioda, jer su do kraja poraz San Josea umanjili Colin White i Logan Couture, koji je postavio konačnih 3:4 samo sedamnaest sekundi prije kraja. Sharksi, kao uostalom i Ottawa te Washington moraju tražiti pobjede u sljedećim susretima, jer ako odu na gostovanja s 1-3 u seriji, bit će težak put povratka

.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.04.2012. u 12:17
    prekrsne tekme u play offu, zamolio bih samo redakciju da ne moramo cekati do podne na izvjestaj, hvala
    Obrisan korisnik