Nogomet

Tomić: "Zašto ne ponoviti Šibenik?"

Ante Zovko • utorak, 17.04.2012.
Tomić: "Zašto ne ponoviti Šibenik?"
Foto: Davor Sajko

Iako imaju zadatak nadoknaditi 3:0 iz Osijeka, u redovima Cibalije ne očajavaju uoči uzvratne utakmice polufinala Hrvatskog kupa.

Nakon teškog poraza u Gradskom vrtu 3. travnja, Vinkovčani su upisali dvije pobjede u prvenstvu. U Zagrebu su slavili protiv Lokomotive 2:1, a na svojem stadionu 5:1 protiv Šibenika.

Trener Samir Toplak pozvao je svoje igrače da ponove isti angažman kao protiv Šibenčana: "Ljepšu uvertiru nismo mogli imati i napravili smo pravu stvar. Dvije pobjede i visoka pobjeda protiv Šibenika, na nama je sada samo jedan zadatak. Ponoviti angažman i koncentraciju te se nadamo kako ćemo imati povoljan rezultat. U momčad se vraćaju Jurić i Radotić koji su bili kartonirani, to je velika stvar jer imamo širu lepezu igrača."

Strijelac i najbolji igrač protiv Šibenika, Petar Tomić, kaže da su dvije uzastopne pobjede podigle samopouzdanje u redovima Vinkovčana.

Dodao je: "U Osijeku nismo odigrali tako lošu utakmicu, jednostavno je bio pad koncentracije, tri gola iz tri prekida. Moramo zabiti gol na početku kako bi se utakmica otvorila u pozitivnom smislu, zašto ne ponoviti rezultat kao protiv Šibenika?"

S obzirom na veliki zaostatak, Toplak najavljuje da nema velikih tajni što se taktike tiče. Za Cibaliju će biti najvažnije biti postići rani pogodak.

"S igračima smo komentirali utakmicu Chelsea – Tottenham, gdje je u 75. minuti bilo 2:1 za domaćine. Utakmica je bila otvorena i onda je na kraju rezultat bio 5:1", rekao je vinkovački trener. "Jednostavno moramo dobiti tri ili četiri razlike i dati sve od sebe. Naravno da svi priželjkujemo jedan brzi gol kako bi nam se otvorila igra i kako bi pridobili atmosferu na svoju stranu, kada dignemo na noge naše navijače i sami sebi damo poticaj tada je sve moguće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.04.2012. u 12:09
    ne slažem se da je preporodio Osijek... razbili su Cibaliju, al skok igrom, a ne igrom općenito, jer bilo je "li-la"...nerealan rezultat iz prve utakmice, protiv Hajduka je blesav onaj koji nije očekivao pobjedu Osječana... živio
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.04.2012. u 17:53
    Ako ćemo uspoređivati samopouzdanje obje ekipe onda je po meni Osijek u prednosti. Jer od kad je Mršić preuzeo kormilo Osijek igra kao preporođen, a protiv Cibalije im sigurno neće faliti motiva...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.04.2012. u 15:58
    šta je njemu? pa 2 gola su pala iz prekida...
    Obrisan korisnik