Zimski sportovi

Detroit po izjednačenje, ostali po vodstvo

Krešimir Ferlak • utorak, 17.04.2012.
Detroit po izjednačenje, ostali po vodstvo

Nema stanke u doigravanju Nhl-a. Utorak donosi nove tri utakmice, a samim time očekuju nas i nova uzbuđenja. Serija Panthersa i Devilsa seli se u Newark s po jednom pobjedom sa svake strane, a identična je situacija u seriji Coyotesa i Blackhawksa koja dolazi u Chicago. Detroit na svom ledu traži izjednačenje protiv Nashvillea.

New Jersey Devils – Florida Panthers (1-1)

Zach Parise, napadač New Jerseya: ˝Naravno da smo htjeli mati 2-0 u seriji, ali to nije slučaj. No, ne trebamo previše žaliti jer dobro igramo, a i dalje smo u sjajnoj poziciji. Odigrali smo odličan finiš posljednje utakmice i uglavnom mi se sviđa kako igramo, sada treba tako nastaviti i kod kuće.˝

Dobar početak susreta, to je zasigurno u glavama kod igrača obje ekipe. Naime, otvaranja utakmica bila su ključ i u prvom i u drugom dvoboju. Prvi su u svoju korist riješili Devilsi, u drugom su zube pokazali Panthersi, a na domaćem ledu New Jersey će svakako tražiti novu prednost i kontrolu serije.

Jasno je da će tražiti punu koncentraciju svih šezdeset minuta, a i veći doprinos od napada koji predvodi Ilja Kovalčuk. On je, istina, zabio jedan gol u prošlom susretu, ali nije bilo dovoljno. S druge strane Stephen Weiss se dva puta upisao u strijelce, a jednom i njegov kolega iz napada Tomas Fleischmann, koji će opet biti glavne prijetnje vratima Devilsa. Novih ozljeda i izostanaka u ekipama nema.

Detroit Red Wings – Nashville Predators (1-2)

Nešto slično gore opisanom mogli bi na sebe primijeniti i Red Wingsi. Njih je loš početak koštao poraza i u prvom i u trećem susretu. Kasnije su preuzimali inicijativu, ali onda se ukazao Pekka Rinne. Posebno se finski vratar istaknuo u nedjeljnom susretu u kojem je imao čak 41 obranu, a Detroit gotovo duplo više udaraca na gol (43-22).

Kad su već uspjeli savladati Rinnea, onda niti sreća nije bila na strani Red Wingsa. Johan Franzen je u nedjelju donio izjednačenje, ali jednu desetinku sekunde nakon isteka vremena! Sve to daje dodatno samopouzdanje Predatorsima, koji su pokazali da znaju pobijediti čak kada ih i protivnik nadigra u većem dijelu susreta. Ako to uspiju i u utorak, biti će na korak do ulaska u drugi krug.

Chicago Blackhawks – Phoenix Coyotes (1-1)

Bryan Bickell, napadač Chicaga: ˝Mislim da nije puno naših igrača imalo ovakvo iskustvo kakvo smo doživjeli u prve dvije utakmice ove serije. Prvo smo izjednačili četrnaest sekundi prije kraja, a u drugom susretu samo pet sekundi prije sirene. Karakter naših igrača je nevjerojatan, samopouzdanje veliko i to rezultira ovako bitnim golovima.˝

Druga utakmica ove serije odigrana je u subotu, a dodatan dan odmora sigurno je bolje došao Coyotesima da zaliječe rane nakon šokantnog poraza. Vodili su do pet sekundi prije kraja, a onda izgubili u produžetku nakon velike pogreške obrane. Oni imaju i problema sa ozljedama. Martin Hanzal, Lauri Korpikoski i vratar Mike Smith nisu trenirali u nedjelju i njihov nastup danas je pod velikim znakom pitanja.

Chicago se kući vratio sa širokim osmijehom na licu, jer su bili blizu da se na domaći led vrate praznih ruku. Ipak, pokazali su karakter velike momčadi, koja se bori do zadnje sekunde i zna vratiti iz već otpisane situacije. Veliki dobitak je povratak kapetana Jonathana Toewsa, koji je bio njihov najbolji igrač u prve dvije utakmice serije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!