Ostali sportovi

Mladosti na korak od finala

Ante Jukić • srijeda, 18.04.2012.
Mladosti na korak od finala

Odigrane su prve utakmice polufinalnih serija u Prvenstvu Hrvatske za odbojkaše. Zagrebačka i kaštelanska Mladost opravdale su ulogu favorita u dvobojima s Rijekom, odnosno Siskom, te ih sada još jedna pobjeda dijeli od novog obračuna za naslov prvaka Hrvatske.

U Prvenstvu Hrvatske za odbojkaše sve ide prema "planu". Još uoči početka doigravanja izvjesno je bilo kako ćemo u finalu gledati dvije Mladosti, a od tog scenarija Kaštelane i Zagrepčane sada dijeli još samo jedna pobjeda. Mladost Marina Kaštela je u prvoj utakmici polufinalne serije u svojoj dvorani nadvisila Sisak, dok je momčad sa Save bila bolja od Rijeke.

Treba reći kako su Siščani u Kaštel Starom pružili vrlo dobar otpor favoriziranom domaćinu. Nakon što je Mladost dobila prva dva seta, gosti su rezultatom 25:23 osvojili treći i nakratko zabrinuli Kaštelane, no u četvrtom setu aktualni doprvak Hrvatske ponovno je dignuo razinu svoje igre i brzo završio posao.

Odbojkaši Rijeke, pak, u Domu odbojke na Savi nisu imali ni najmanje šanse. Zagrebačka Mladost je dominantnom igrom stigla do maksimalnih 3:0, najavivši tako da je spremna okončati ovu seriju "dvokorakom".

Druge utakmice polufinalnih serija, koje će se odigrati u Sisku i Rijeci, na rasporedu su 20. travnja.

1.A liga odbojkaša, polufinale doigravanja:

Mladost Marina Kaštela - Sisak 3:1 (25:17, 25:22, 23:25, 25:13) (1-0)
Mladost Zagreb - Rijeka 3:0 (25:21, 25:18, 25:10) (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!