Zimski sportovi

Penguinsi i Canucksi ostali u igri

Ivan Dominik • četvrtak, 19.04.2012.
Penguinsi i Canucksi ostali u igri

Nakon što su izgubili prve tri utakmice uključujući dvije na domaćem ledu, Pittsburgh Penguinsi i Vancouver Canucksi slavili su uvjerljivo nad svojim protivnicima u četvrtim utakmicama te su produljili nadu u spas. Serije se sada ponovno sele u njihove dvorane, a u trećem dvoboju večeri su Ottawa Senatorsi kod kuće nadigrali NY Rangerse te izjednačili seriju na 2:2 prije novog gostovanja u Velikoj jabuci...

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins (3:10)

Pittsburghov napadački hokej bez obrana konačno se isplatio. U Philadelphiji su Penguinsi tražili pobjedu u četvrtoj utakmici kako bi ostali u igri te kako bi izbjegli metlu već u četvrtfinalnoj seriji. Stoga su Pensi zaigrali u najjačem sastavu i ostvarili nevjerojatnu pobjedu od visokih 10:3 nad Flyersima. Gosti su protutnjali kroz Philly, pobijedili sa stilom te seriju ponovno preselili u svoj grad, gdje će pokušati doći do druge pobjede.

Izjednačena i efikasna utakmica Penguinsa i Flyersa polučila je sedam golova u prvom periodu koji je završio prednošću momčadi Dana Bylsme od 4:3. No, nakon toga su Penguinsi u sljedeće dvije trećine zabili čak šest golova od čega pet u drugoj te su tako došli do visoke pobjede. Jordan Staal zabio je hat-trick, Evgenij Malkin je dodao dva gola i asistenciju, a Sidney Crosby obratan učinak. Osim njih trojice zabijali su i Niskanen, Letang, Sullivan te Dupuis.

Poraz Flyersa svojim su golovima ublažili Timonen, Voraček te Claude Giroux, trenutno najbolji igrač doigravanja koji je jedanput i asistirao. Ova je utakmica bila četvrta u nizu Flyersa i Penguinsa u kojoj je postignuto barem osam golova, a dosadašnjih 45 golova u četiri susreta ove dvije ekipe najviše je u povijesti NHL doigravanja.

Zanimljivo je i da su posljednji put Flyersi deset golova primili davne 1989. godine i to također od Penguinsa, kada im je veliki Mario Lemieux utrpao pet golova te ostvario osam bodova. No, još ništa u seriji nije gotovo, Flyersi i dalje imaju prednost od 3:1, a sada se serija vraća na Pittsburghov led, gdje će se igrati peta utakmica.

LA Kings – Vancouver Canucks (3:1)

Vancouver Canucksima se vratio Daniel Sedin i to je odmah imalo utjecaja na igru Kanađana, koji su u četvrtoj utakmici doigravanja upisali prvu pobjedu. Mnogo manjom razlikom od Penguinsa i s manje golova u mreži Jonathana Quicka su Canucksi nadjačali Kingse u Staples Centru, no prva pobjeda itekako daje nadu Plavima jer se iduća utakmica igra u njihovom gradu.

Iako je golom Anžea Kopitara u nesretnoj 13. minuti utakmice poveo LA, do kraja susreta su uz pomoć Alexandera Edlera, Kevina Biekse te Henrika Sedina, kojem je za gol asistirao i brat Daniel u povratničkoj utakmici, Canucksi zabili tri gola i na kraju zasluženo slavili. Junak utakmice bio je vratar gostiju, Cory Schneider, koji je obranio 43 udarca Kingsa, a nakon ovog susreta će Kingsi četvrtu pobjedu morati potražiti na ledu Vancouvera.

Ottawa Senators - NY Rangers (2:2)

Pobjedom od 3:2 u produžetku su Ottawa Senatorsi izjednačili seriju s Rangersima te sada svaki klub ima po dvije pobjede. Rangersi su poveli s 2:0 rano u prvoj trećini golovima Stralmana i kapetana Callahana, a za oba su gola zajedničkim snagama asistirali Marian Gaborik i Brad Richards. Međutim, Ottawa se vratila pogocima Milana Michaleka i Sergeja Gončara u drugoj trećini, a budući da u posljednjem periodu golova nije bilo, otišlo se u produžetak.

Nakon nepune tri minute igre u dodatnom vremenu, Senatorsi su postigli pobjednički zgoditak. Strijelac pobjedničkog pogotka, a ujedno i junak susreta bio je Kyle Turris, koji je svladavši Lundqvista izjednačio seriju te je poslao ponovno u Madison Square Garden. Za pobjedu Sensa je osim strijelaca zaslužan bio i odlični vratar Craig Anderson koji je obranio 31 pak upućen na njegov gol, a sada ga očekuje posao iste težine u narednom susretu protiv igrača Rangersa i New Yorku.

NHL liga, 18. travnja 2012., četvrtfinale doigravanja

Istočna konferencija:
Ottawa – NY Rangers 3:2 (OT)
Philadelphia – Pittsburgh 3:10

Zapadna konferencija:
LA Kings – Vancouver 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nebeska udica19.04.2012. u 14:04
    bravo nadam se da ce uspjet preokrenuti i pingvini i canuksi
    nebeska udica
  • Obrisan korisnik19.04.2012. u 09:11
    ovi su nevjerojatni svaka cast momci
    Obrisan korisnik