Košarka

Široki i Čapljina uvjerljivi

Ivana Karačić • četvrtak, 19.04.2012.
Široki i Čapljina uvjerljivi
Foto: Ivana Karačić

Široki je prošle godine dva puta izgubio od Mladosti u Mrkonjić Gradu. No, ove sezone i u kupu i u prvenstvu je s lakoćom pregazio Mladost, ovaj put 87:55. Igokea je očekivano pobijedila Vardu, dok je Čapljina pobjedom nad Bosnom stigla do treće pobjede i realnih izgleda da se plasira u završnicu među četiri najbolje momčadi.

U Mrkonjić Gradu Široki WWin odigrao je svojim prepoznatljivim stilom, čvrstom obranom i širokim izborom napadačkih akcija u kojima su se smjenjivali točni šutevi vanjskih igrača i poentiranja iz reketa visokih igrača. Takva igra donijela je vodećem sastavu lige prednost 50:22 još u prvome poluvremenu, pa je trener Ivan Velić u nastavku utakmice mogao uvježbavati mirno neke nove akcije. Njihov pokretač bio je Jakov Vladović koji je sa 16 poena, šest asistencija i tri skoka ponio epitet igrača utakmice.

Uz Vladovića jako dobro odigrali su Amerikanac Coleman Collins koji je upisao 17 poena i pet skokova, te Darko Planinić s učinkom od 11 poena i pet skokova i Dalibor Peršić koji je uz devet poena imao i 11 skokova. U domaćem sastavu prolaznu ocjenu zaslužio je jedino Igor Bijelić s učinkom od 14 poena i devet skokova. Široki je sa svih osam pobjeda i poslije osmog kola usamljen na vrhu te mirno čeka subotnji domaći ogled protiv Varde iz Višegrada.

U igru za prva četiri mjesta vratili su se i Čapljinci. Pred domaćom publikom nadigrali su Bosnu i ostvarili uvjerljivu pobjedu 91:79. Oba centra Čapljine imali su "double-double" učinak. Sarajlije su najtanje na centarskim pozicijama i očito je trener Toni Blažević postavio napadačku igru u kojoj se lopta u pravilu spuštala centrima. Marko Jagodić-Kuridža učinku od 27 poena i 15 skokova dodao je i četiri asistencije, dok je Jozo Brkić imao 16 poena, 14 skokova i 3 asistencije. S 23 poena i pet skokova Sindis Demić bio je najbolji Bosnin igrač.

Igokea je stigla do očekivane pobjede protiv Varde. Bio je to laganiji trening za momčad Dragana Bajića. Opet je prednjačio krilni igrač Milan Dozet s 15 poena i četiri skoka. Kao i u prvom susretu s Igokeom košarkaši Varde postigli su vrlo malo poena, a zanimljivo je nijedan njihov igrač nije imao dvoznamenkast broj koševa. Ivan Mičeta s devet poena i šest skokova bio je najzapaženiji. Unatoč petom porazu Varda je i dalje uz Mladost i Čapljinu u igri za prva četiri mjesta, koja su već osigurali Široki i Igokea.

Liga za prvaka BiH, 8 kolo:
Mladost - Široki WWin 55:87
Igokea - Varda HE 75:48
Čapljina Lasta - Bosna ASA BHT 91:79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hlive20.04.2012. u 08:43
    slazem se
    Hlive
  • Obrisan korisnik19.04.2012. u 22:56
    Kuridza je igrac kalibra ABA-lige,a da Brkic dodje do izrazaja potreban je jedan vrhunski play jer u igri 1 na 1 stvarno los :S
    Obrisan korisnik
  • nikokranjcar1919.04.2012. u 18:47
    Capljinski centarski dvojac ima ovlasti veće od LBJ ,I veliko je pitanje kako bi izgledali u ekipi koja ima sustav .
    nikokranjcar19
  • Obrisan korisnik19.04.2012. u 15:30
    Transferi capljinskih centara su vec rjesena stvar. Od iduce sezone Jagodic-Kuridza ce nastupati za Buducnost,a Brkic za Union Olimpiju...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2012. u 15:14
    centarski duo čapljine je jako dobar! eto prijedloga zadru....nek' se riješe kaštropila i radića i dovedu ovu dvojicu sljedeće sezone.
    Obrisan korisnik