Zimski sportovi

Domaćini po izjednačenja u serijama

Ivan Dominik • četvrtak, 19.04.2012.
Domaćini po izjednačenja u serijama

Još uvijek su sve momčadi u četvrtfinalu doigravanja koje je ušlo u svoju središnju i najvažniju fazu. U nekim serijama su domaćinstva već dva puta promijenjena, a u nekim, kao što je to slučaj u večerašnjim utakmicama, se to tek treba dogoditi. Nakon nekoliko dana u kojima su se igrale tri utakmice, noć na petak u NHL-u donijet će četiri jaka susreta, po dva u svakoj konferenciji...

New Jersey Devils – Florida Panthers (1:2)

Momčad iz Newarka je poslije dobrog početka doigravanja i pobjedničkog ulaska u seriju protiv Floride izgubila dva ogleda u nizu protiv momčadi iz Sunrisea od čega jedan na domaćem ledu. Prilika za popravak još uvijek ima, a prva u nizu je druga domaća utakmica u kojoj Devilsi ne bi smjeli kiksati jer nakon nje ponovno gostuju na Floridi.

Panthersi, s druge strane, love trijumf broj tri kojim bi gotovo zaključili priču o prolasku u polufinale konferencije. Igraju odlično, stvaraju šanse i zabijaju golove, a ponovno, kao i prošle sezone u dresu Tampe, briljira Finac Sean Bergenheim koji je zasad najbolji igrač Floride u ovogodišnjem play-offu.

Florida je u naletu nakon što je postavila rekord franšize povratkom iz deficita od tri gola, koji je pretvorila u pobjedu 4:3 u posljednjoj utakmici s Devilsima, dok domaćini ipak nade polažu u dosadašnju odličnu igru Kovalčuka, Eliaša, Parisea i Brodeura - svojih najvećih uzdanica. Obje ekipe imaju nekoliko manje bitnih izostanaka, stoga u novoj utakmici ne bi trebalo biti drugačije nego dosad – tvrdo, teško i tijesno.

Washington Capitals – Boston Bruins (1:2)

Kao i Devilsi momčad iz glavnog grada SAD-a ima priliku izjednačiti na 2:2 u seriji protiv aktualnih prvaka Bruinsa. Boston i Washington su dosad pokazali izuzetne obrane, a pogotovo Capitalsi koje iznad vode drži fantastični treći vratar Braden Holtby. Nakon prve dvije utakmice u kojima su mreže najviše mirovale nego u svim drugim utakmicama, u posljednjem su se susretu razigrali i jedni i drugi, ali je na kraju slavio Boston.

Capitalsi su i dalje bez svojih prvih vratarskih izbora Neuvirtha i Vokouna, dok kod Bostona nema Raska i beka Adama McQuaida. Međutim, to nisu nenadomjestivi izostanci koji rade razliku, što je pokazao i Holtby. Ono što može brinuti domaće jest nedovoljna efikasnost, pogotovo kada u sastavu imaju igrače poput Ovečkina, Semina, Chimeru, a u obrambene se linije nedavno vratio i Mike Green.

No, izostanak Nicklasa Backstroma koji je zbog pregrubog prekršaja suspendiran za četvrtu utakmicu mogao bi biti ozbiljan problem za Washington, budući da Mathieu Perreault jednostavno nije ista klasa igrača. Boston je u boljoj formi i apsolutno ima jaču momčad u gotovo svim segmentima igre pa će Capsi imati najteži zadatak od svih ekipa koje igraju u četvrtak navečer – izjednačiti seriju.

Chicago Blackhawks – Phoenix Coyotes (1:2)

Na Zapadu gotovo identična situacija kao i u suprotnoj konferenciji. Prvaci iz 2010. godine, Chicago Blackhawksi, izgubili su prvu domaću utakmicu u doigravanju i sada se moraju iskupiti svojim navijačima. Međutim, Phoenix izgleda sjajno i u napadu i u obrani, zabijaju i u završnicama akcija sudjeluju svi njihovi igrači, dok je Chicago u trećoj i četvrtoj liniji prilično limitiran izborom igrača, a u prvim se napadačkim linijama i dalje oslanja na pojedince.

Od tih pojedinaca zasad dobro igraju Patrick Kane i Jonathan Toews, dok se čeka eksplozija ostalih, primjerice Mariana Hosse. No, u četvrtoj bi se utakmici sreća mogla lako okrenuti jer je Coyotesima suspendiran Raffi Torres, a zbog ozljeda će najvjerojatnije nedostajati važne karike u igri momčadi iz Arizone, Martin Hanzal i Lauri Korpikoski.

Stoga će Chicago sigurno krenuti napadački u utakmicu kako bi si osigurao pobjedu i izjednačenje serije prije nego što se ona ponovno preseli na jug SAD-a. Hawksima je suspendiran mladi i perspektivni Andrew Shaw, a ozlijeđeni su još uvijek Carcillo i Montador. Zbog svega toga će utakmica u Vjetrovitom gradu biti iznimno neizvjesna i nabijena tenzijama te će pobjednik sigurno s leda izaći ''krvavih koljena''.

San Jose Sharks – St. Louis Blues (1:2)

Posljednja utakmica večeri donosi sudar dviju mega momčadi i mega trenera, a domaća momčad kao i u tri prethodno opisane utakmice želi izjednačenje u seriji. Bluesi i Sharksi začudo nemaju problema s ozljedama s obzirom na čvrsti hokej kojeg gaje obje ekipe, a u njima pojedinci nisu bitni jer su to momčadi s nevjerojatno dobrim kolektivom koji zrače uigranošću.

To je susret taktičkog nadmudrivanja igrača i trenera te jedna od težih serija koja će, prema sada viđenom, vrlo lako moći doći i do sedme utakmice. Međutim, Bluesi ipak imaju nešto više raspoloženih igrača koji su pravu formu dostigli baš u pravo vrijeme – vrijeme doigravanja.

U četvrtoj će utakmici na vratima momčadi Kena Hitchcocka stajati najbolji golman prvog dijela lige, Brian Elliott, zbog lakše povrede Jaroslava Halaka, a on će sigurno biti velika prepreka Joeu Thorntonu i društvu, koje ne izlazi lako na kraj s Bluzerima ove sezone. Iskustvo je na strani domaćina, kvaliteta na strani gostiju – što će od toga presuditi zanimljivo će biti gledati u četvrtoj utakmici, koja bi mogla biti i odlučujuća.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.04.2012. u 21:16
    konacni devilsa i chicaga ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2012. u 21:02
    Samo neka noćas dobije San Jose. Za ostale mi je svejedno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2012. u 20:53
    bravo gunlit...gledas tekmu??..moraju pobjedit...LET'S GO DEVILS
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2012. u 20:36
    Devils!
    Obrisan korisnik