Košarka

Baždarić: "Teško je reći zašto smo pali"

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • četvrtak, 19.04.2012.
Baždarić: "Teško je reći zašto smo pali"
Foto: Kristijan Komarica

U potrazi za boljom igrom i rezultatom, Cedevita će u petak navečer u ogledu s Cibonom pokušati dati više nego u dosadašnjem tijeku Lige za prvaka. Ogled u Domu Dražena Petrovića donijet će priliku i da momčad Dražena Anzulovića uzvrati Vukovima za poraz u trećem kolu u Domu sportova, kada su izgubili priključak s gradskim rivalima...

Poslije poraza u Splitu i relativno teškog posla protiv brodske Svjetlosti, protiv koje su prelomili utakmicu tek u posljednjoj četvrtini, košarkaši Cedevite u petak s početkom u 19 sati pred sobom imaju zagrebački ogled s Cibonom. Momčad Dražena Anzulovića dočekat će susret u situaciji koja nije idealna, nakon što su igrači zbog slabijih nastupa kažnjeni novčano, oduzimanjem 50 posto plaće, a dodatni problem predstavlja nekoliko ozljeda.

Dražen Anzulović: "Psihologija i forma su stvari koje ja ne priznajem. Psiha uvijek mora biti pozitivna, odgovorna i motivirajuća ako se bavite vrhunskim sportom... Znamo našu realnu vrijednost, ali trenutno nismo na tome."

Kako je otkrio Anzulović, pod upitnikom su Vedran Vukušić, koji je iskrenuo zglob, te Matjaž Smodiš, zbog problema sa stopalom, otprije je odsutan Dalibor Bagarić, dok je sasvim siguran izostanak Vedrana Princa. Pričuvnog Cedevitinog razigravača na još nepoznato vrijeme neće biti u momčadi zbog kontuzije lista, koju je pretrpio u ogledu s Brođanima.

"Ovo će biti derbi u pravom smislu te riječi", najavio je ogled s Cibosima Marino Baždarić, Cedevitin kapetan: "Mislim da se Cibona u zadnjih par mjeseci podignula igrački i rezultatski, u svakom smislu. Dolaskom zadnjeg Amerikanca popunili su roster s 12 vrhunskih igrača na svim pozicijama i s pravom su tu gdje jesu".

"Mi smo u nekim utakmicama igrali bolje, u nekima slabije, a rezultat je takav kakav je. Trebamo ovaj dio natjecanja završiti što bolje, a onda počinje play-off, koji je, znamo, novo natjecanje", dodao je Baždarić, kojem nije bilo jednostavno naći pojašnjenje za lutanje njegove momčadi u ovom dijelu sezone.

"Teško je detektirati problem do kraja i reći zašto smo pali. Možda smo u utakmicu protiv Cibone u prvom dijelu lige ušli premekano, ne onako kako smo trebali, a Cibona je bila čvrsta i zasluženo dobila. Pogodio nas je pad forme, nekoliko ozljeda, tu smo pali u igri, što se odrazilo više igrački nego rezultatski jer smo se dosta mučili i u nekim pobjedama", opisao je Cedevitin kapetan, nadajući se da ogled u petak navečer može donijeti prekretnicu.

"Ne trebamo puno diskutirati o tome koliko bi nam značila pobjeda, prvenstveno na planu samopouzdanja. Želimo pokazati sebi da vrijedimo", zaključio je Baždarić.

Anzulović o prednosti domaćeg parketa: "Uvijek je bolje da imaš domaći teren, ne slažem se kada se to stavlja u drugi plan, naravno da je bitno. Prva pozicija je važna, sve je bitno u sportu".

Dražen Anzulović nije bježao od problema s ozlijeđenima, ali bez obzira na sastav koji bude imao na raspolaganju, tražit će se više nego u posljednjih nekoliko nastupa. "Svaka utakmica nosi svoje zakonitosti, a kada igraš protiv Cibone, imaš svoje obaveze, koncentrirat ćemo se na ono što želimo poboljšati", opisao je trener trenutno drugoplasirane momčadi Lige za prvaka.

"Tražit ćemo da odigramo što bolje, nadajući se da će utakmica biti po kriterijima košarkaške igre s obzirom da nisam zadovoljan s našim prošlim susretom", dodao je Anzulović, ne želeći posebno pojašnjavati na što je mislio: "Želimo da kontrola skoka bude što bolja i da kontrola lopte bude bolja nego smo imali u cijeloj hrvatskoj ligi".

"Ova utakmica treba biti izazov za moju ekipu. Bude li tako, onda će i kvaliteta izaći na površinu", kazao je Zula, ističući da je vrijeme da sve dobro što njegovi igrači pokazuju na treningu, na što nema prigovora, sada prenesu i na "ono pravo". Vjeru u njih definitivno nije izgubio: "Uvijek mislim da je ova ekipa najjača, bez obzira igrao protiv Lakersa ili Zaboka".

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.04.2012. u 15:11
    nije ni bitno bažda....fasovat će te porciju sutra;)
    Obrisan korisnik
  • JosipT519.04.2012. u 14:46
    "Tražit ćemo da odigramo što bolje, nadajući se da će utakmica biti po kriterijima košarkaške igre s obzirom da nisam zadovoljan s našim prošlim susretom", dodao je Anzulović, ne želeći posebno pojašnjavati na što je mislio HAHAHAHAHA ne zna niti će ikad znati, Repeša bi s Čapljinom dobio... [više na forumu]
    JosipT5
  • Obrisan korisnik19.04.2012. u 14:43
    Vukušić i Princ su pola sezone ozljeđeni a pola sezone love formu, ista stvar je bila i prošle sezone, njih se treba riješiti što prije...
    Obrisan korisnik