Nogomet

Olympiakos ostao bez trenera

Josip Piršljin • četvrtak, 19.04.2012.
Olympiakos ostao bez trenera
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Trener grčkog nogometnog prvoligaša Olympiakosa Ernesto Valverde napustit će klub na kraju tekuće sezone premda je osvojio naslov prvaka i došao do finala Kupa.

Španjolac Ernesto Valverde najavio je svoj odlazak s klupe Olympiakosa na kraju aktualne sezone. Pirejski klub je već osigurao novi naslov grčkog prvaka jer ima sedam bodova više od prvog pratitelja Panathinaikosa, a do kraja Superlige ostalo je još samo jedno kolo.

"Nekoliko je razloga moje ostavke. Glavni je razlog osobni koji pogađa samo mene, odnosno moj život i ne želim to iznositi u javnosti. Drugi je razlog taj što sam u klubu proveo tri godine, a Olympiakos je klub u kojem se uvijek očekuju pobjede što može biti vrlo naporno. Tri godine je puno u nogometu", rekao je Valverde.

Španjolski stručnjak je na klupi crveno-bijelih proveo ukupno tri sezone u dva navrata. Svake godine je bio prvak Grčke, a osvojio je i jedan Kup. Kolekciju trofeja pokušat će upotpuniti sljedeće subote kada njegov klub igra u finalu Kupa protiv Atromitosa.

"Nadam se da će do rastanka doći nakon što osvojimo još jedan trofej, onaj u Grčkom kupu. Svi u klubu želimo završiti sezonu s duplom krunom", rekao je Evangelos Marinakis, predsjednik Olympiakosa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!