Košarka

Luka Žorić najkorisniji igrač kola

Josip Piršljin • petak, 20.04.2012.
Luka Žorić najkorisniji igrač kola
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski košarkaš u redovima španjolske Unicaje Luka Žorić proglašen je igračem kola u nacionalnom prvenstvu unatoč porazu njegove momčadi na domaćem terenu.

Luka Žorić je proglašen najkorisnijim igračem pretprošlog 28. kola koje je kompletirano utakmicom između Alicantea i Estudiantesa. Domaći je sastav izgubio s 83:65, a za Alicante je nastupio Mario Stojić koji je ubacio devet poena i imao četiri asistencije.

Nakon što su završile sve utakmice 28. kola, za najkorisnijeg igrača izabran je Žorić čija je momčad izgubila na domaćem parketu od Manrese s 96:81. Bivši igrač Zagreba postigao je u tom dvoboju 24 koša i upisao sedam skokova što je bilo dovoljno za najbolje dostignuće.

"U ovako jakoj ligi uvijek mi je čast biti igračem kola, ali unatoč tome nesretan sam jer je moja dobra partija bila uzaludna s obzirom na poraz. Uspjeh momčad mora biti ispred individualnog", istaknuo je hrvatski košarkaš.

U španjolskoj Ligi Endesa odigrano je 29 kola, a na čelu poretka nalazi se aktualni prvak Barcelona s 24 pobjede i samo pet poraza. Katalonce slijede Real Madrid i Caja Laboral, a Valencia Velimira Perasovića se nalazi na četvrtom mjestu.

Žorićeva Unicaja se bori za osmu poziciju koja garantira ulazak u doigravanje, a trenutno je od Alicantea udaljena za jednu pobjedu. No, u sljedećem kolu španjolskog prvenstva Andalužanima u goste dolazi jaka Barcelona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina20.04.2012. u 15:05
    bravo Luka
    pikepiletina