Zimski sportovi

Bluesi i Coyotesi blizu prolaza

Vedran Babić • petak, 20.04.2012.
Bluesi i Coyotesi blizu prolaza

Poslije novih uzbuđenja u dvobojima doigravanja NHL-a St. Louis Bluesi i Phoenix Coyotesi došli su do svojih trećih pobjeda nakon što su slavili u gostima kod San Josea odnosno Chicaga. Washington je izjednačio protiv Bostona, baš kao New Jersey protiv Floride...

Washington Capitals - Boston Bruins 2:1 (2-2)

Hokejaši Washington Capitalsa se ne daju. Protiv favoriziranih Boston Bruinsa izjednačili su na 2-2 ponajviše zahvaljujući svom briljantnom čuvaru mreže Bradenu Holtbyju, koji je prikupio 44 obrane u pobjedi 2:1. Bruinsi su imali čak 24 udarca više (45-21), no protiv Holtbyja nisu mogli.

"Ako izgubimo pak, znamo da će Holtby uskočiti, a ako prilikom obrane odbije pak, što se večeras nije toliko često dogodilo, mi ćemo raščistiti. Kada imate vratara koji igra na ovako visokoj razini, onda je ostatak momčadi smiren. On je bio naš vođa večeras, rekao je kapetan Capitalsa Brooks Laich o junaku utakmice.

Capitalsi su poveli već u drugoj minuti susreta pogotkom Marcusa Johanssona na asistenciju Laicha, a Bruinsi su izjednačili u 14. preko Ricka Peverleyja. Na nešto više od minutu do kraja druge trećine Alexander Semin vratio je Capitalsima prednost. Taj pogodak postignut je s igračem više poslije isključenja Patricea Bergerona.

U prvih pola sata igre Bruinsi su toliko dominirali da je omjer udaraca u jednom trenutku bio čak 24-5 u njihovu korist. No, baš kao i u većini prethodnih utakmica u seriji, teško su probijali čvrsti blok svojih suparnika. U posljednjih nešto više od sedam minuta utakmice nisu uputili ni jedan udarac.

"Rezultat nije kakav smo željeli. Kada ispalite 45 udaraca na suparnički gol, očekujete da ćete zabiti više od jednog gola", rekao je trener Bruinsa Claude Julien, a Bergeron je dodao: "Imali smo neke šanse, ali nije bilo dovoljno dobro."

Serija se sada vraća u Boston na jednu utakmicu u subotu, a u nedjelju je na rasporedu šesti susret, u Washingtonu.

San Jose Sharks - St. Louis Blues 1:2 (1-3)

Također rezultatom 2:1 do pobjede su došli St. Louis Bluesi, koji su u seriji protiv San Jose Sharksa poveli 3-1. Peta utakmica igra se u subotu u Scottrade Centeru i ondje će Bluesi imati priliku ostvariti svoju prvu pobjedu u doigravanju u zadnjih deset godina.

"Pobjeda je jako važna, ali još se moramo pobrinuti za jednu pobjedu. Kažu da je četvrta uvijek najteža. Morat ćemo je tretirati kao svaku drugu utakmicu, ali ova će biti velika za nas", rekao je vratar Bluesa Brian Elliott, koji je obranio 24 od 25 udaraca.

Bluesi su poveli u osmoj minuti utakmice pogotkom B.J. Crombeena, a osam minuta prije kraja Andy McDonald je povisio na 2:0. "Arhitekti" kod oba pogotka bili su Berglund i Perron. 67 sekundi prije zadnje sirene Joe Thornton samo je ublažio poraz svoje momčadi. Sharksi tijekom utakmice nisu uspjeli realizirati ni jednu od četiri situacije s igračem više.

Sharksima Bluesi očito ne odgovaraju, barem ne ove sezone. Naime, ovo je bio njihov osmi međusobni dvoboj u tekućoj sezoni i već sedmi poraz. No, njihov trener Todd McLellan i dalje vjeruje u preokret.

"Moramo biti zadovoljni svojom igrom, ali ne i rezultatom. Mislim da će jedna momčad sigurno nadoknaditi zaostatak od 3-1 u ovom doigravanju, možda ćemo to biti baš mi. Ako ponovno pružimo ovakvu partiju, imamo šansu."

Chicago Blackhawks - Phoenix Coyotes 2:3 (OT) (1-3)

Jedina utakmica večeri kojoj je trebalo više od 60 minuta za odluku o pobjedniku odigrana je u Chicagu gdje je domaćin izgubio od Phoenixa i sada se nalazi na rubu ispadanja. U prve dvije trećine nije bilo golova, a onda su Coyotesi u 48. minuti postigli dva pogotka (Doan, Pyatt) i utišali više od 22.000 domaćih navijača u United Centeru.

Morrison u 51. i Frolik u 59. minuti vratili su Blackhawkse u igru, no Coyotesi su ipak otišli kući pjevajući nakon što je Mikkel Boedker postigao pobjedonosni pogodak u trećoj minuti produžetka. Chicago je imao više udaraca (32-19), no ta razlika stvorena je u prve dvije trećine (23-10).

Inače, sve četiri dosadašnje utakmice u ovoj seriji otišle su u produžetke, a Phoenix je sve tri svoje pobjede ostvario identičnim rezultatom (3:2). U ovoj utakmici Coyotesi ponovno nisu mogli računati na ozlijeđene Hanzala i Korpikoskog, no uspjeli su izvući vrijednu pobjedu.

"Navikli smo se igrati duge utakmice. To nam je pošlo za rukom četiri utakmice u nizu, no sada bismo ipak voljeli da ne moramo ponovno u produžetke. Ali, to se događa i sretni smo što smo dobili tri od četiri", rekao je junak Boedker, koji je zabio za pobjedu i u prošloj utakmici.

New Jersey Devils - Florida Panthers 4:0 (2-2)

Drame nije bilo jedino u New Jerseyju gdje su domaćini s glatkih 4:0 porazili Floridu i izjednačili rezultat u seriji na 2-2. Brodeur je obranio svih 26 udaraca Panthersa i postao rekorder po broju shutouta u utakmicama doigravanja (24), a u napadačkom dijelu za pogotke su se pobrinuli Parise u drugoj trećini te Bernier, Zajac i Kovalčuk u prvih osam i pol minuta treće trećine.

"Mi imamo potpuno samopouzdanje u njega. Nakon prošle utakmice, ljudi su sigurno svašta govorili, ali njega nije briga. Vidi se to posljednjih sedam godina i on je svaki put odlično reagirao", komentirao je Brodeura kapetan Parise.

"On je veteranski vratar i već je bio u ovakvim situacijama prije. Moramo se više kretati ispred njega. Ako vidi pak, zaustavit će ga, tako da moramo pojačati koncentraciju naših igrača pred njegovim golom", rekao je Tomaš Kopecky, napadač Panthersa, koji su u ovoj utakmici prokockali svih šest situacija s igračem više.

Sam Brodeur je izjavio: "Naši navijači bili su nevjerojatni, posebno zadnje dvije utakmice. Dvorana je ispunjena do kraja, sretni smo zbog atmosfere, ali morate im nešto dati za uzvrat ako želite da budu glasni. Mislim da nam je to pošlo za rukom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2012. u 15:09
    Wlaho, tako je, ali jesi li ih pratio prošle sezone :) ? Dali su Brewera u Tampu, očekivao sam da će otići i Jackman, doveli Shattenkirka koji je ofenzivac. Pravi potezi su bili dolazak Huskinsa i Russella plus činjenica da su Pietrangelo i Coliaccovo zdraviji nego proteklih sezona.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.04.2012. u 14:55
    Pa Bluesi igraju cijelu sezonu strašno dobru obranu, njima je obrana ključ tijekom cijele sezone i jedan od ključnih faktora zašto su završili 2. na zapadu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.04.2012. u 14:08
    Po meni Sharksi nikako ne mogu biti zadovoljni igrom. Gledao sam posljednju trećinu, imali su tri-četiri poštena udarca prema golu, sve ostalo je bilo presječeno ili blokirano. Nisu mogli razviti igru, gol je bio sretan splet okolnosti. A Blues je odigrao odličnu obranu... Sharksi su mi djelovali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik