Nogomet

Emre kažnjen zbog rasističke uvrede

Borna Rupnik • petak, 20.04.2012.
Emre kažnjen zbog rasističke uvrede
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Emre Belozoglu, iskusni vezni igrač Fenerbahčea i turske reprezentacije, kažnjen je zbog rasističkih uvreda upućenih Didieru Zokori...

Nakon utakmice Fenerbahčea i Trabzonspora, koju je Fenerbahče na svom terenu u Istanbulu dobio rezultatom 2:0, na sve dosadašnje probleme turskog nogometa nadovezala se i rasistička uvreda.

Domaći vezni igrač, proslavljeni reprezentativac Emre Belozoglu, uvrijedio je gostujućeg Didiera Zokoru, reprezentativca Obale Bjelokosti. Trabzonspor je reagirao i podizanjem tužbe na građanskom sudu.

Disciplinska komisija Turskog nogometnog saveza proglasila je Emrea krivim te mu izrekla dvije utakmice zabrane nastupa.

"Emre i ja smo se posvađali za vrijeme utakmice, a posebno me uznemiruje činjenica da me rasistički uvrijedio igrač kojemu su suigrači drugi Afrikanci, Moussa Sow i Joseph Yobo", izjavio je Zokora.

Turski je nogometaš priznao da je vrijeđao Zokoru, ali na engleskom jeziku i bez rasističkih prizvuka. "To je uobičajeno na utakmicama, a ako u sebi nosim i trunčicu rasizma, neka mi Alah iščupa srce iz tijela", rekao je Emre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!